RD Rýmařov byl oceněn rakouskými architekty

Prestižní cena Holzbaupreis 2014 za projekt konferenčního centra GreenWell

Jedinečný projekt konferenčního centra GreenWell v rakouském Stollhofu byl dokončen na podzim roku 2012.

Od této chvíle sbírá ocenění a obdiv jak od uznávaných architektů, tak i těch, kteří měli šanci využít prostory tohoto centra. RD Rýmařov se stal generálním dodavatelem projektu. Ve spolupráci s rakouským architektem Christianem Prasserem firma vytvořila komplex originálních budov, které jsou nyní přirozenou součástí přírodního parku Hohe Wand. Úsilí a pružnost byly taktéž oceněny – RD Rýmařov získal ocenění Holzbaupreis 2014, dolnorakouskou cenu pro dřevostavby.
GreenWell - zakázka pro RD Rýmařov
Projekt konferenčního centra GreenWell musel splňovat hned několik požadavků nejen na výběr lokality, ale také co se týče stavebních konstrukcí. Jako stavební materiál bylo jednomyslně určeno dřevo. RD Rýmařov byl proto zvolen generálním dodavatelem projektu na základě svých kladných referencí a činnosti v celé Evropě.
Konferenční centrum Greenwell se rozprostírá na zastavěné ploše 10.184 m2
Konferenční centrum jako výzva
Jádro stavby je totožné s rodinnými domy RD Rýmařov. Stěnu tvoří dřevěná rámová konstrukce obalená z obou stran deskami fermacell. Prostor mezi deskami je vyplněn minerální vatou. Společnost se snažila o co nejvyšší využití standardních rýmařovských konstrukcí. Některé záležitosti ale bylo nutné řešit až na místě, především střechu z vlnitého plechu nebo montáž velkých prosklených ploch. Společně s architektem Prasserem, firmou RD Rýmařov a Fermacell tak vzniklo unikátní konferenční centrum GreenWell, které se zapíše do dějin rakouské architektury.
Krása centra GreenWell tkví v kombinaci menších hrázděných budov citlivě zasazených do přírodního parku Hohe Wand, jehož součástí jsou původní panské budovy a zámeček. Půdorysy lichoběžníkového tvaru, dřevěné stěny a střecha s bílým nátěrem a modřínové rošty lemující široké chodby poskytují návštěvníkům centra inspirující prostředí.

O společnosti
Společnost RD Rýmařov patří k největším dodavatelům montovaných dřevostaveb v ČR. Energeticky úsporné dřevostavby RD Rýmařov splňují veškeré podmínky moderního způsobu bydlení. Zájemcům společnost zašle zdarma katalog. Stačí vyplnit tento formulář.
10.07.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444