RD Otnice: Panensky čistá příroda v přímém dosahu velkoměsta

Bydlet ve městě je skoro za trest. Smog, hluk a betonová zástavba vyhovuje málokomu, a tak se lidé čím dál častěji uchylují do periferních oblastí. Jednou z takových oblastí je obec Otnice. Malebná víska na okraji překrásného Ždánického lesa, odkud je to do Brna coby kamenem dohodil. Jen něco málo přes 15 kilometrů.

Jedno ocenění za druhým

V Otnicích bydlí jen něco přes 1 500 lidí, ale to v žádném případě neznamená, že zapadá do šedého průměru obcí v ČR. Vždyť za posledních 10 let hned třikrát vyhrála ocenění Modrá stuha za společenský život. To se v rámci soutěže Vesnice roku uděluje těm obcím, které „udržují a obnovují tradice a obyčeje“, „pečují o duchovní hodnoty obce“ a „vytvářejí společenský život jak pro ostatní, tak i sami pro sebe.“ Tady se zkrátka bydlí dobře.

Otnice se navíc nacházejí ve skvělé lokalitě – v Brně jste autem do dvaceti minut, přesto žijete v panensky čisté přírodě na okraji Ždánického lesa. Tato téměř 500 km2 velká oblast překypuje nádhernými listnatými lesy, obrovskými poli a romantickými vinicemi. Až budete po náročném pracovním dni hledat místo pro příjemný relax, ve Ždánickém lese jich najdete tisíce.

14 krásných novostaveb pro mladé rodiny

Atraktivity obce Otnice si naštěstí všimli také developeři a stavební firmy – i proto zde společnost PROSTAVBY a.s. na konci roku 2012 zahájila výstavbu inženýrských sítí pro čtrnáct nových rodinných domů. V roce 2014 prošlo kolaudací prvních pět domů, nyní se dokončuje dalších pět. A jsou stále ještě k mání – koupíte je výhradně přes realitní kancelář Absolut Real.

Nové rodinné domy v Otnicích vyrostly v pěkné lokalitě pod Vodárnou, nabízí dispozice 4+kk a 5+kk a jejich cena se pohybuje okolo 3 500 000 Kč. Díky perfektní lokalitě, dispozici i vybavení se stanou vaším bydlením na celý život – ideální zejména pro mladé rodiny s dětmi. I proto, že v Otnicích jim nebude chybět školka, zdravotní středisko nebo sportovní areál.

Bydlet v Brně není žádný med, rodinné domy jsou tu navíc extrémně drahé. Odchod do nepříliš vzdálených Otnic je tak jedním z nejlepších rozhodnutí, které ve svém životě můžete udělat.
07.10.2015

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Ing. Karel Peterka - THERMO PLUS - projektový ateliér

    Projektový ateliér Ing. Karla Peterky nabízí individuální i typové projekty rodinných domů. Dále projekty novostaveb a rekonstrukcí bytových domů včetně půdních vestaveb.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444