QUORIDOR, QUARTO, QUIXO – chytrá a svižná zábava

Jak si představíte moderní deskovou hru? Jaká by měla být? Podle nás by měla být elegantní, aby se za ni člověk nemusel stydět, když si ji chce zahrát třeba s přáteli v kavárně. Měla by být svižná a rychlá, protože kdo má dnes volného času na rozdávání? Měla by vynikat čistotou designu, komponent i herního principu. Zkrátka, měla by být jako Quoridor, Quarto nebo Quixo.

Abstraktní logické hry Quoridor, Quarto a Quixo jsou synonymem fráze „snadné naučit, náročné ovládnout“. Pravidla všech tří her jsou velmi prostá a jednoduše pochopitelná, přesto však nabízejí množství strategií a v soubojích s protivníky dokážou snadno rozpálit vaši šedou kůru mozkovou. Navíc zaujmou elegantním zpracováním všech dřevěných herních komponent.
 

Ve hře Quoridor proti sobě mohou stát dva až čtyři hráči. Každý má jednu figurku a před sebou prostý úkol – dojít s ní na druhou stranu herního plánu. Soupeři si ovšem mohou navzájem klást do cesty překážky – a vymotat se z bludiště, které takto vybudují, nemusí být vůbec snadné. Hry Quarto a Quixo, určené pro dva hráče, pak připomenou piškvorky na druhou - a přitom jejich pravidla zvládne pochopit i úplný začátečník.

Jednu partii Quarta, Quixa nebo Quoridoru odehrajete během čtvrt až půl hodiny, třeba i během obědové pauzy. Tak nějak si představujeme skutečně moderní deskovou hru my. A co vy?
12.12.2016 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444