Pusťte si budoucnost domů!

Větší bezpečí, pohodlí, úspory. To jsou témata chytrého bydlení, které dokáže tyto potřeby uspokojit najednou. V inteligentní domácnosti můžete snadno ovládat osvětlení, vytápění, spotřebiče nebo zabezpečit dům prostřednictvím smartphonu, tabletu či smart TV. V oblasti spotřebičů je skutečným průkopníkem firma Miele, která do inteligentního systému zapojila všechny své přístroje pro domácnost jako první.

V běžné domácnosti dnes najdeme stále více spotřebičů, jejichž primárním úkolem je usnadňovat práci, šetřit čas, energie i finance. Kromě tradičního pečení, vaření, praní či sušení dnes moderní přístroje nabízejí mnohem větší komfort než před lety. Kouzlo pohodlí a efektivnosti spočívá v propojení spotřebičů do jednoho inteligentního systému: Miele@home 2.0, který přináší několik typů, jak si zpříjemnit spoustu rutinních domácích prací.
 

Jak zvládnout více věcí najednou a bez stresů?

Představte si, že jste velmi často na cestách, nebo že v jeden okamžik připravujete večeři pro rodinu, perete a sušíte několik várek prádla, vysáváte chlupy svých zvířecích mazlíčků a právě jste dostali chuť na skvělou kávu. Za běžných podmínek by vám z toho šla hlava kolem, běhali byste z jedné místnosti do druhé a zjišťovali, za jak dlouho pračka dopere, nebo kdy musíte obrátit pečínku v troubě. Propojení veškerých domácích přístrojů do jednoho systému vám zcela jistě přinese více času pro vaše nejbližší a méně nepříjemného stresu.
 
 

Zapomněli jste na něco a nejste doma?

To, co se dříve zdálo jako sci-fi, se stává skutečností – dnešní přístroje (u Miele se jedná o aktuální generaci 6000) totiž můžete nejen kontrolovat, ale na dálku i ovládat. Díky aplikaci Miele@mobile máte přehled o svých spotřebičích kdykoliv a odkudkoliv. Zjistíte, že je doma vše v pořádku, že právě doprala pračka nebo je vaše oblíbená košile už vysušená.

Na smartphonu, tabletu či počítači se zobrazí informace o provozním režimu, zbývající době provozu jednotlivých přístrojů nebo se dozvíte o otevřených dvířkách chladničky. Ovládání, výběr programu nebo spuštění či vypnutí přístroje umožnuje funkce MobileControl skutečně odkudkoliv. S její pomocí třeba na tabletu snadno zapnete funkci superchlazení pro perfektně vychlazené prosecco v případě nečekané letní návštěvy.
 
 
Kromě zmiňovaných praček, sušiček a přístrojů pro přípravu pokrmů se téma týká i kávovarů, chladniček, myček nádobí nebo vinoték. Varné desky se navíc dají propojit s odsavači par funkcí Con@ctivity 2.0, která zajišťuje mj. automatické sepnutí digestoře a optimální intenzity odsávání.
 

Víte ihned, kdy bude vypráno, vysušeno, umyto..

Pro dokonalý přehled o vašich spotřebičích vám dokonce postačí velkorysý displej některého z přístrojů. Připravujete oběd svým dětem a pračka i sušička jsou v permanentním provozu. Stačí letmý pohled na pečicí troubu a vy hned vidíte, že džíny budou vyprané za 10 a povlečení vysušené za 8 minut – tak si můžete aktivity v domácnosti vytvářet a plánovat maximálně efektivně a pohodlně.
 

Vysavač + navigace = vaše čistá podlaha

Samostatnou kapitolou jsou pak robotické vysavače (např. Miele Scout RX2), jejichž systém inteligentní navigace se postará o každodenně čistou podlahu bez vašeho přičinění. Dokonce se s přístrojem v akci nemusíte ani potkat – stačí ho naprogramovat, třeba na cestě z práce či do divadla, a vy se vrátíte do uklizené domácnosti. Zároveň se díky zaslanému výstupu z kamer ujistíte, že se doma neděje nic nepatřičného.

A vy se v klidu můžete věnovat své rodině i přátelům, ponořit se do četby oblíbené knihy nebo si vychutnat sklenku červeného vína či lahodného cappuccina.
 
19.11.2018 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444