Ingredience pstruzi cibulečesnek máslo olivový olej čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn, petrželka, pažitka) citron sůl kmín rajčata cuketa žampiony čerstvý nebo mražený špenát česnek smetana sůl nové brambory máslo petrželka nebo pažitka |
Postup Pstruha rozkrojíme v břišní části, vykucháme, omyjeme, osušíme a několikrát na hřbetě nařízneme. Dovnitř ryby vložte kolečka cibule, česneku, plátek másla. V olivovém oleji smíchejte libovolné čerstvé bylinky. Touto bylinkovou směsí rybu bohatě potřete. Dovnitř můžete vložit celé snítky bylinek (výborný je rozmarýn) a několik plátků rajčat. Celou rybu pokapejte citronem, lehce posypte kmínem a osolte. Vložte pstruhy do pekáčku. Přidejte další plátky rajčat, cukety, celé malé žampiony a další plátky másla. Pekáček vložte do předehřáté trouby na 180°C. Špenát si připravte podle libosti. Na másle nechte rozvonět plátky česneku, vložte listy a špenát duste. Zjemněte smetanou a dochuťte solí. Místo protlaku doporučuji použít raději čerstvé nebo mražené listy. |
Pstruh na bylinkách s rajčaty, cuketou a žampiony
Pokud máte chuť na opravdu dobrou rybu, zajděte si na farmářské trhy, navštivte ověřený velkoobchodní řetězec nebo poproste místního rybáře, ať vám chytí pstruha. Pak si kupte rajčata, cuketu a žampiony a pust´te se do vaření. Nic těžkého na tom není.