Pstruh na bylinkách s rajčaty, cuketou a žampiony

Pokud máte chuť na opravdu dobrou rybu, zajděte si na farmářské trhy, navštivte ověřený velkoobchodní řetězec nebo poproste místního rybáře, ať vám chytí pstruha. Pak si kupte rajčata, cuketu a žampiony a pust´te se do vaření. Nic těžkého na tom není.

Ingredience

pstruzi

cibule
česnek
máslo
olivový olej
čerstvé bylinky (bazalka, tymián, rozmarýn, petrželka, pažitka)
citron
sůl
kmín
rajčata
cuketa
žampiony

čerstvý nebo mražený špenát
česnek
smetana
sůl

nové brambory
máslo
petrželka nebo pažitka
Postup
Pstruha rozkrojíme v břišní části, vykucháme, omyjeme, osušíme a několikrát na hřbetě nařízneme. Dovnitř ryby vložte kolečka cibule, česneku, plátek másla. V olivovém oleji smíchejte libovolné čerstvé bylinky. Touto bylinkovou směsí rybu bohatě potřete. Dovnitř můžete vložit celé snítky bylinek (výborný je rozmarýn) a několik plátků rajčat. Celou rybu pokapejte citronem, lehce posypte kmínem a osolte. Vložte pstruhy do pekáčku. Přidejte další plátky rajčat, cukety, celé malé žampiony a další plátky másla. Pekáček vložte do předehřáté trouby na 180°C.

Špenát si připravte podle libosti. Na másle nechte rozvonět plátky česneku, vložte listy a špenát duste. Zjemněte smetanou a dochuťte solí. Místo protlaku doporučuji použít raději čerstvé nebo mražené listy.

Ke pstruhovi se nejlépe hodí uvařené nové brambory. Pokud opravdu máte nové, nemusíte je loupat. Jen je důkladně očistěte, nakrájejte na půlměsíčky a nechte vařit v osolené vodě. K uvařeným bramborům přidejte máslo, najemno nakrájenou čerstvou pažitku nebo petrželku a lehce promíchejte. 

 

Pokud hledáte další recepty s rybami, máme pro vás tip:
Kapr na talíři 
12.08.2022 | Jana Koenigová

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444