Psí boudy pro malá i velká plemena

Vybrat boudu pro našeho čtyřnohého kamaráda není těžké. Nejdůležitější je správně zvolit rozměry boudy, aby měl pes uvnitř dostatečně velký prostor k životu. Další nezbytnou podmínkou je vhodné umístění psího obydlí. Pokud však chcete, aby se pes v boudě rychle zabydlel, oblíbil si ji a cítil se v ní dobře, je třeba dodržet několik jednoduchých pravidel.


Pro psy jen to nejlepší

Jedním z kritérií výběru je materiál, ze kterého je bouda vyrobena.Společnost Vladeko vyrábí zateplené a nezateplené psí boudy pro malá, střední i velká psí plemena. Konstrukce boudy se skládá z vnitřního dřevěného rámu z hranolků 30 x 30 milimetrů a  dvoudílného kovového rámu. Stěny tvoří palubky z jehličnatého dřeva a interiér je obložen desetimilimetrovými OSB deskami, přičemž u zateplených bud je mezi OSB deskami a palubkami vložena ještě polystyrenová izolační vložka o tloušťce 30 milimetrů.

Při výrobě psích bud je pamatováno nejen na pohodlí psů, ale i jejich majitelů. Proto má bouda odklápěcí víko, což páníčkovi či paničce výrazně usnadní úklid a kontrolu interiéru.


Kde je ideální místo pro psí boudu?

Ale ani ta nejdokonalejší psí bouda nemusí být zárukou, že se do ní váš miláček ochotně nastěhuje. Je třeba brát v potaz, že pro psa je mnohdy důležitější to, kde je psí bouda postavená, než to, jak vypadá a kolik má pokojů. Pro psa, který je zvyklý hlídat, je totiž důležité mít neustále přehled o svých svěřencích, o své smečce. Když mu postavíte boudu tak, aby viděl na vchodové dveře a měl přehled o dění na celé zahradě, je pravděpodobné, že se do boudy časem nastěhuje. Pokud mu ji ale postavíte do klidného zákoutí kdesi v rohu zahrady, můžete si být skoro stoprocentně jisti, že se v ní nezabydlí. A pokud s vámi pes běžné tráví delší čas v domě nebo mu dokonce dopřáváte luxusu spát v nohách postele, můžete na psí boudu rovnou zapomenout. Řekněte … jaký důvod by takový pes asi musel mít, aby ji vyměnil za dům nebo dokonce pelíšek svého páníčka či paničky?

Jak snáší psi zimu?

Vězte, že pes je, co se snášení zimy týče, velmi otrlý a dokáže si poradit i v nezateplené boudě. Psi totiž regulují vlastní tělesnou teplotu dýcháním. Čím více se chce pes ochladit, tím rychleji dýchá. Kromě ochlazení v parném létě se pes umí také slušně zahřát. I v nezateplené dřevěné boudě dokáže během několika málo minut jenom svých dechem zvýšit teplotu až o 8°C.


Rozmazlování není ta správná cesta

Na čem se kynologové shodnou je fakt, že pes by se neměl zbytečně rozmazlovat. Takže to se zateplováním pelíšku vašeho psa nepřehánějte. Izolační vložka z 30 milimetrů silného polystyrénu by měla stačit psovi jakýchkoliv dispozic. Přehnanou starostlivostí můžete psovi dokonce uškodit. Když ho příliš rozmazlíte, zvykne si moc na pohodlí, bude pak podstatně hůře snášet chladné počasí a může kvůli tomu i nastydnout.
06.03.2018 | PR
  • Vladeko spol. s.r.o.

    Vyrábíme zahradní nábytek, zahradní domky, chaty, ale i zastřešené zahradní pergoly, dřevěné masivní a dětská hřiště – veškeré výrobky ze dřeva pro dům i zahradu. Provádíme i montáže všech našich výrobků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444