Průvodce světem skleníků

Z rozsáhlé edice Zahrada plus nakladatelství REBO Productions, které se zaměřuje na encyklopedickou, populárně naučnou a informativní literaturu, vybíráme český překlad příručky Jörna Pinskeho, nazvané jednoduše Skleníky.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Publikace vydávané v této oblíbené edici samy o sobě nijak rozsáhlé nejsou, jsou ale velmi praktické. Na necelé stovce stran najdete o sklenících všechno, co můžete chtít vědět, včetně zajímavé malé exkurze do historie pěstování rostlin pomocí "skleníkového efektu". Pokud jde o konkrétní praktické rady, autor postupuje ve svých výkladech systematicky od plánování vhodného, především dostatečně světlého místa ke stavbě, volby optimálního tvaru a rozměrů, materiálů konstrukcí a typů zasklení, vytápění, osvětlování, zastiňování a větrání až k praktickému provozu. Čtenáři zde najdou poučení o vhodné vlhkosti vzduchu, o hnojení včetně opatřením proti nadbytku dusičnanů, o ochraně skleníkových rostlin před škůdci a způsobech množení rostlin. Pozornost je věnována především pěstování užitkových druhů - zelenině a bylinkám, ale opomenuty nejsou ani kbelíkové květiny, kaktusy a orchideje, jimž skleníky poskytují vhodné podmínky k přezimování.
29.03.2004 | sm

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444