Prosvětlete své interiéry. Chtějte denní světlo v celém domě

Dobám, kdy jste se museli smířit, že určitá místa vašeho rodinného domu budou temná a neprosvětlená, již dávno odzvonilo. Jak se říká, „pokrok nezastavíte". Třetí tisíciletí do našich životů vnáší celou řadu nových technologií. Jednou z nich je i světlovod, jehož mateřský původ je u společnosti Solatube®.

 

Denní světlo nenahradíte
Rozdíl mezi prosvětleným a neprosvětleným prostorem je značný. I když bychom nejradši pustili denní světlo do všech zákoutí našeho domu, často přistupujeme na řešení pomocí umělého osvětlení. Denní světlo má však své nenahraditelné místo v našich životech. Utopené dispozice uprostřed domu či ztemnělé kouty obytných prostor jsou prvotním důvodem k užití světlovodů.
Proč světlovod
  • primární zdroj denního osvětlení
  • zajistí denní světlo od podkrovních prostor přes podzemní místnosti až do garáží 
  • menší stavební otvory oproti tradičním produktům 
  • není nutné zajišťovat stavební povolení při rekonstrukci 
  • rychlá instalace do pár hodin
Světlovod jako hra designu a světla
Světlovod vedle svých praktických vlastností může do jisté míry spoluutvářet a nechat vyniknout estetickému rázu celého interiéru. Nenechavé oči jistě ocení i množství variací, které může zakončení světlovodu formou difuzéru nabízet. Trendem pro design a zároveň efektivní rozptyl je „fresnelova čočka“, která napomáhá lepšímu prosvitu a zároveň zachovává svou vysokou čirostí kontext s oblohou. 
Jak neprohloupit při koupi světlovodu
Uvědomujete si, že přirozené denní světlo je pro plnohodnotný život nepostradatelné, a proto jste se rozhodli pro světlovod. Jak si ale vybrat kvalitní světlovod? V každém případě by měl splňovat tato základní kritéria. 

  • Schopnost efektivně převádět denní světlo by se měla snoubit s požadavky na tepelně-izolační řešení celé komínové sestavy.
  • Variabilita celého systému, vhodné materiály či designová zpracování předurčují světlovod k širšímu využití a lze je u renomovaného výrobce nejen uvažovat již při projektu, ale dodatečně namontovat i do stávající stavby. 
  • Náklady by neměly převyšovat náklady konvenčních výrobků, jako jsou střešní okna či světlíky. 
  • Důležité jsou i certifikace a atesty jednotlivých komponent i sestav samotných, které do jisté míry vypovídají o technickém zázemí produktu a určují jeho zdatnost pro přenos světla a schopnosti začlenit se plnohodnotně do konstrukce.
Originální světlovod Solatube®, jako nedílná součást každého projektu
Světlovod Solatube® má za sebou 25 let pokroku a vývoje v této specifické oblasti a je ověnčen množstvím patentů, které činí z „pouhého“ tubusu na přenos denního světla unikátní systém řízené světelné distribuce. Optické zpracování kopule i difuzéru, světově nejodrazivější materiál v tubusu nebo preciznost napojování jednotlivých komponent jsou těmi pravými důvody, proč zvolit právě světlovod Solatube®.

Distribuce se zkušenostmi a kladnými referencemi 
Společnost WT – Windows Tomorrow s.r.o. se zabývá výhradním dovozem, distribucí a instalací patentované technologie světlovodů Solatube pro Českou Republiku. Ta se stala vůbec jednou z prvních evropských zemí, kde byl takovýto produkt prodáván.
Dnes pod vedením Radomíra Kučery mladšího již šestnáct let tento podnik instaluje pro české, moravské i slezské zákazníky světlovody mezinárodní prestiže. Vizitkou našich schopností zvládat tuto inovativní technologii od vhodného návrhu až po bezchybnou instalaci je množství realizací na rezidenční i komerční úrovni, čítající tisíce spokojených uživatelů, kteří nikdy nemuseli využít reklamace.
 
27.09.2013
  • WT-WINDOWS TOMORROW s.r.o.

    Firma WT – Windows Tomorrow s.r.o. zastupující světlovody Solatube® v ČR nabízí tři produktové - průměrové řady, kterými lze komplexně řešit denní osvětlení jak komerčních velkoplošných tak residentních maloplošných prostor.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444