Pronájem bytů v Plzni - Vyberte si vhodnou lokalitu i podnájemníka

Vhodná lokalita i dobře dispozičně zvolený byt jsou základem pro maximální spokojenost. Zjistěte, které lokality jsou pro bydlení v Plzni nejvíce sympatické a pro které skupiny lidí se hodí jaký typ bytu.

Příjemné lokality pro pronájem bytů v Plzni 

Plzeň nabízí celou řadu krásných a různorodých míst. Bydlení v tomto městě je proto příjemné jak milovníkům klidu a zeleně, tak i těm, kterým je blízký ruch města a jsou rádi ve středu dění. Pronájem bytů i byty na prodej v Plzni jsou žádané především v těchto lokalitách:
 
Plzeň 1 – zde je oblíbená vilová zástavba Lochotín. Poklidné bydlení nedaleko centra města v blízkosti parku s rybníkem, krytého bazénu, nákupního centra i zoologické a botanické zahrady.
 
V Plzni 1 žije více než 50 tisíc obyvatel.
 
Plzeň 2 – právě v tomto obvodu se nachází populární Slovany, kde je plavecký areál s venkovním bazénem. V této lokalitě jsou jak činžáky, vilové čtvrti, tak i panelová sídliště. Všude se velmi snadno dostanete prostřednictvím MHD, odpočinete si v parcích i zasportujete na cyklostezce podél řeky Radbuzy.
 
V Plzni 2 žije přibližně 35,5 tisíc obyvatel.
 
Plzeň 3 – tento obvod je nejlidnatějším obvodem Plzně. Líbit se tedy bude spíše lidem, kteří preferují dění. Velmi pěkné je to například v Borech. Naleznete zde několik nákupních center a škol. Jedná se o jednu z nejvyhledávanějších lokalit v Plzni.
 
V Plzni 3 žije okolo 50 tisíc obyvatel.
 
Plzeň 6 – příjemné bydlení v zeleni nabízí Litice. I když se nachází až na okraji Plzně, dostupnost je velmi dobrá, protože zde jezdí městská hromadná doprava. Vedle toho mohou vaše děti navštěvovat přímo v Liticích mateřskou školu, sportovat v TJ Plzeň-Litice, z.s. nebo se podívat na hrad Litice.
 
V Plzni 6 žije zhruba 2 tisíce obyvatel. 
 

Ten správný podnájemník do pronajímaného bytu 

Podnájemníky můžeme rozdělit do 5 skupin. Každá má svá specifika a záleží na očekáváních a záměrech, která skupina je pro vás ta pravá. Poradíme vám, podle čeho vybrat vhodného podnájemníka.
 
  1. Rodiny s dětmi – je pro ně nejvhodnější byt 3+kk a větší, je zde vysoká pravděpodobnost, že bude o byt dobře postaráno, získáte dlouhodobé nájemce – vázanost školkou a školou.
  2. Studenti – pronajímají si velký byt (každý student většinou jeden pokoj) i garsonku. Záleží na jejich preferencích, zda upřednostňují spolubydlení, nebo chtějí soukromí. U studentů je větší fluktuace a vznikají starosti s obsazováním bytu a náklady na opravy. Ovšem výnosy z pronájmu studentům jsou mnohdy procentuálně vyšší než u rodin.
  3. Singles – zde můžeme zařadit ženy, muže i expaty. To jsou nejčastější nájemníci bytů 1+kk a 1+1. U žen je větší pravděpodobnost, že bude byt dobře udržovaný, ovšem u mužů je větší jistota včasného placení nájmu. Expat – v ideálním případě dobře zajištěný cizinec, který přijíždí do Česka za prací.
  4. Mladé páry – těm v začátku stačí většinou menší byt, ale postupně chtějí do většího, minimálně 2+1 a pak větší, když uvažují nebo už plánují založení rodiny. Ve většině případů se jedná o velmi dobré podnájemníky, kteří nemají problém s placením nájmu a byt udržují v dobrém stavu.
  5. Starší páry a jednotlivci – tato skupina většinou není náročná. Stačí jim menší prostory, kde mají vše potřebné hned po ruce. Preferují spíše levnější byty s nižším nájmem.

 

Realitiní kancelář Pubec vám pomůže prodat, koupit i pronajmout 

Jestliže chcete pomoci s pronájmem, obraťte se na Realitní kancelář Pubec z Plzně. Tým zkušených realitních makléřů má přehled o vhodných lokalitách v Plzni a snadno vyřeší kromě pronájmu bytu v Plzni také pronájem kanceláří a prodej pozemků v Plzni. RK Pubec byla založena v roce 1990 jako první soukromá kancelář s realitním zaměřením v plzeňském regionu. Můžete se spolehnout na bezpečnou finanční transakci, kompletní právní servis i skvělou prezentaci nemovitostí. I přesto se však nemusíte bát, že byste platili astronomické provize. Jejich výše odpovídá složitosti zadaného úkolu, typu nemovitosti, lokalitě a nárokům klienta (více info o provizích zde).

V současné době nabízí RK Pubec 132 nemovitostí na prodej, 52 nemovitostí k pronájmu a 6 developerských projektů. Vedle toho vám rádi představí projekt Unicity Plzeň - nové byty v Plzni na Borech, které zahrnují 184 unikátních bytových jednotek.
09.08.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444