Proměňte svůj dům na domov

Vcházíte do prázdného pokoje, obklopují vás jen bílé stěny a vám se v hlavě začíná rodit představa o konečné podobě místnosti. Stop! V této fázi je dobré začít od základních prvků, doplňky zatím neřešte. Soustřeďte se na užitnou funkci pokoje a stanovte si několik hlavních bodů.

Určitě mezi ně zahrňte typ podlahové krytiny, barevnost stěn a nejvýraznější kusy nábytku. Podlaha je uvedena na prvním místě záměrně, je totiž úplným základem pro všechny navazující kroky
Věnujte jejímu výběru dostatek času a pečlivě zvažte, co se na ní bude odehrávat. Jiné funkční vlastnosti budete očekávat od podlahy v kuchyni a zcela odlišné kvality musí mít podlahová krytina v dětském pokoji. A nezapomeňte na osobu uživatele – maminka bude mít pravděpodobně úplně jinou představu o pokoji pro teenagera.

Ať jsou vaše požadavky sebenáročnější, nedělejte kompromisy a hledejte podlahovinu, která vaše očekávání dokáže naplnit. Dejte přednost podlahové krytině, na niž se můžete spolehnout z hlediska kvality, garance, technických parametrů i funkčních nároků v oblasti údržby a běžného úklidu.

V současnosti se do popředí dostávají podlahy, které v sobě účelně kombinují výhody vinylových a klasických plovoucích podlah. Společnost Fatra, která na českém trhu dlouhodobě reprezentuje značku symbolizující tradici a kvalitu, nyní přináší 20 originálních vzorů v kolekci plovoucích vinylových podlah FatraClick.



Ze škály dekorů, které jsou inspirovány dřevinami z celého světa, naleznete vzory vycházející z javorového, dubového, kaštanového či ořechového dřeva. Také paleta odstínů hraje stylovými barvami od světle béžové, přes cappuccino, či odstíny šedé až k tmavě hnědému tónu.

Místnost, která se vám na první pohled zdála nezáživná nebo tmavá a neútulná, okamžitě získá osobitou atmosféru. Záleží jen na vás, zdali jí vetknete rustikální nebo extravagantní ráz. Vkusné vzory věrně imitují kresbu přírodního dřeva nejen na pohled, ale díky povrchové struktuře i na dotek. Výrazné textury dřeva v příjemných teplých barvách dodají interiéru lehkost, nebo naopak použitím moderních odstínů v šedém tónu můžete docílit vnímání stylové elegance.



Značným ulehčením práce v průběhu instalace plovoucí podlahy FatraClick je patentovaný zámkový systém „UNICLIC“. Jeho základ tvoří jednoduchý princip, kdy do sebe jednotlivé části na jedno kliknutí zapadnou, a to bez nutnosti lepení či použití drahého nářadí. Po instalaci je podlaha ihned připravena k používání. Pokud by došlo k poškození podlahy, jistě oceníte jednoduchou výměnu jednotlivých dílců. Po technické stránce jsou jednotlivých palubky dodávány ve formátu 1 235 x 230 mm s celkovou tloušťkou 9,5 mm, z toho tloušťka nášlapné vrstvy činí 0,40 mm.

Důležitým kritériem pro mnoho domácností jsou nároky na běžný úklid a údržbu. Na rozdíl od podlah z přírodních materiálů, jako je například dřevo, vyžaduje FatraClick minimální nároky – stačí ji pouze setřít. Vysoká odolnost vůči mechanickým vlivům z ní činí i skvělý základ pro dětské hry, či pro milovníky domácích mazlíčků. Příjemný pocit při chůzi i skvělé tepelně izolační vlastnosti zajistí spodní korková vrstva.

Svým přirozeným vzhledem FatraClick vhodně doplní interiér obývacího pokoje, kuchyně, dětského pokoje či koupelny. Avšak díky svým funkčním vlastnostem najdou podlahy FatraClick uplatnění i v hotelu, kavárně nebo restauraci. Stačí si jen vybrat tu, která bude nejvíce ladit k vašemu vkusu.

Podrobné informace o nabízených dekorech, obrazovou galerii a další specifikaci podlahovin FatraClick získáte kliknutím na www.fatrafloor.cz.
13.02.2017 | PR
  • Fatra, a.s.

    Společnost Fatra představuje na celoevropském trhu důležitého hráče v oboru plastikářského průmyslu. V České republice zaujímá na pozici zpracovatele plastů PVC, PE, PP a PET dominantní podíl na trhu. Fatra, a.s. je jediným českým výrobcem vinylových podlah.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444