Prodlužte si léto na terase

Prázdniny se chýlí ke konci, ale počasí stále láká k přesunu na terasu. Ta je pro mnohé oázou klidu, která slouží k odpočinku. Pokud chcete na terase trávit maximum času bez ohledu na počasí, doporučujeme ji vhodně zastřešit.

„Posuvné zastřešení CORSO je variabilní řešení na míru, které umožňuje přizpůsobit terasu tak, jak je zrovna potřeba. Když začne pršet, terasu zcela uzavřete a když vysvitne sluníčko, zvolíte režim plně otevřené terasy,“ vysvětluje Mgr. Zdeněk Kohák, MBA ze společnosti ALUKOV, která posuvná zastřešení teras vyrábí. A dodává, že je důležité umět si zastřešení správně vybrat.
 

Jak zastřešení vybrat?

Nespoléhejte se pouze na líbivé fotografie na internetu, běžte si zastřešení prohlédnout do showroomu. Profesionální prodejce vám zajistí i prohlídku zastřešení v reálném prostředí u svého zákazníka.

Dobré zastřešení poznáte například podle konstrukce. Čím je konstrukce zastřešení těžší a bytelnější, tím jsou hliníkové profily poctivější – udrží například větší váhu sněhu a odolají i silnému nárazu.

Zaměřte se i na tvar kolejnic, po kterých zastřešení jezdí. Dnes se používají bezpečné ploché pochozí kolejnice. Vystouplé trubkové už jsou minulostí. Při výběru mějte na paměti, že levný výrobek způsobí více starostí než radosti.

Zastřešení se stane na více než 20 let součástí vašeho domova. Hledejte tedy firmu, která nabízí široký sortiment zastřešení i prvotřídní servis. Seriózní prodejce zajistí celý proces na klíč, od precizního zaměření, přes výrobu a montáž, až po úklid a poprodejní servis. Výroba zastřešení trvá průměrně 6 týdnů.
 

 

Plně funkční zastřešení díky doplňkům

K zastřešení terasy si můžete pořídit i řadu důmyslných doplňků, například odvětrávací okno, kterým regulujete cirkulaci vzduchu. Před obtížným hmyzem vás ochrání moskytiéra instalovaná ve vstupních dveřích. Určitě oceníte i možnost libovolného pohybu jednotlivých částí zastřešení z jakékoli strany, a to díky samostojným čelům. U řady posuvných zastřešení CORSO si můžete dle libosti vybrat mezi rovnou a klenutou střechou.      

Díky stínění ve stěnách si zajistíte intimní zónu a vyhnete se nežádoucím pohledům sousedů. Zabudovaná stínící roleta pod střechou zastřešení vás ochrání před silnými slunečními paprsky. Zastřešení je vybavené systémem EASY UP, díky němuž jej pohodlně uzamknete, aniž byste se museli při aretaci jednotlivých segmentů ohýbat až k zemi.

Snadné uzamykání oceníte, pokud jste zvyklí na terase pracovat nebo vařit. Od rozdělané práce si můžete odskočit, aniž byste museli drahé vybavení sklízet. Stejně tak si můžete na terasu přemístit rotoped, nainstalovat nástěnnou televizi a cvičit na čerstvém vzduchu při sledování svého oblíbeného pořadu.

Než se rozhodnete pro konkrétní typ zastřešení, přijďte si ho prohlédnout na FOR ARCH, největší stavební veletrh v České republice, který se koná 18. - 22.9. 2018 v Praze v Letňanech. Odborníci od ALUKOVU vám s jeho výběrem rádi poradí. Mimo jiné se tam můžete dozvědět, proč je zastřešení od ALUKOVU vhodné i k dřevostavbám.

Do té doby se můžete inspirovat na webových stránkách www.alukov.cz, kde najdete i katalog ALUKOV se zastřešeními teras CORSO i zastřešeními bazénů.
27.08.2018 | PR
  • ALUKOV a.s.

    Alukov a.s. vyrábí zastřešení bazénů, vířivých van a zastřešení teras CORSO. Je ryze českou firmou a zastřešení vyrábí od roku 1995. V roce 2005 byla společnost Alukov spoluzakladatelem Evropského hospodářského zájmového sdružení IPC Team, který pomáhá výměně zkušeností na mezinárodní úrovni. Celkem má Alukov svá zastoupení v téměř 40 zemích světa.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444