Prodejce prodal nesprávný výrobek. Kupujícímu tím zničil podlahu

Foto: PIXABAY

Foto: PIXABAY

Paní Gabriela a její manžel chtěli položit novou podlahu v bytě, zakoupili proto u prodejce stavebních materiálů speciální hmotu, která měla po aplikaci na podlahu ztuhnout a vytvořit souvislý povrch. Kvůli chybě prodejce, který manželům prodal nesprávný výrobek, však podlaha neztuhla a manželé tak namísto renovované podlahy měli podlahu zničenou. Za pomoci právníka společnosti Vaše nároky.cz však nakonec získali od prodejce odškodnění.

Paní Gabriela se se svým manželem rozhodla v květnu 2016 zrekonstruovat byt. Jednou z klíčových součástí této rekonstrukce měla být nová podlaha. „Objednal jsem si u dodavatelské firmy speciální hmotu, kterou jsem sám ihned po převzetí v bytě aplikoval. Následně mělo dojít k jejímu vytvrdnutí, to se ale nestalo,“ popsal hlavní problém manžel Gabriely.

Když se začal pídit, co mohlo situaci způsobit, zjistil, že mu firma prodala jiný výrobek, než který požadoval. Použitím tohoto nesprávného výrobku tedy nedošlo k požadované chemické reakci a povrch podlahy neztvrdl. Manžel paní Gabriely se proto obrátil na prodejce a požadoval vysvětlení a radu, co má dělat. Nejprve obdržel nové balení již správného produktu s instrukcemi, že má povrch přetřít znovu. Ke zlepšení však nedošlo, situace se dokonce spíše zhoršila. Do bytu manželů tedy přišli podlahu otestovat i odborníci dodavatelské firmy a přesvědčili se o jejím špatném stavu, avšak k žádnému řešení nedošlo.

Nezatvrdlá hmota na podlaze vydatně zapáchala a místnost nebylo možné používat. Jelikož se prodejce k ničemu neměl, rozhodli se poškození manželé, že hmotu i s podlahou pod ní odstraní a položí zcela nový povrch. Nejenže tedy utratili peníze za výrobek, který neodpovídal jejich požadavkům, ale dokonce museli zainvestovat do zcela nové podlahy.

Oprava podlahy nebyla vůbec levná, manželé se proto rozhodli, že budou po prodejci žádat odškodnění. „Vše vzniklo kvůli chybě prodejce, chtěli jsme tedy aspoň část vynaložených peněz zpět. Proto jsme se obrátili na právníka společnosti Vaše nároky.cz,“ vysvětluje manžel paní Gabriely. Jejich případ převzal právník, který protistraně zaslal předžalobní výzvu. Firma naštěstí na výzvu právníka reagovala a byla ochotná se domluvit na finanční kompenzaci. Manželé nakonec jako odškodnění za zničenou podlahu získali 10 000 Kč. Bez pomoci právníka by se jim to však pravděpodobně nepodařilo. 
21.04.2017 | redakce

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444