Proč tolik lidí miluje přikrývky z ovčí vlny?

Nedostatek spánku může mít závažné negativní důsledky. Patří mezi ně například únava, deprese, poruchy soustředění, ale také zdravotní problémy se srdcem a krevním tlakem. Základem kvalitního spánku je dobrá přikrývka. Zjistěte, proč zvolit právě ovčí vlnu.

Zázrak ze severní Afriky

Merino je speciální druh vlny z oveček pocházejících ze severní Afriky. Ve středověku se toto plemeno dostalo do Španělska. Odtud také pravděpodobně pochází jeho název. Označení ovejas merinos totiž v překladu znamená putující ovce. V 18. století se merino ovce rozšířily i do ostatních zemí Evropy. V 19. století našly cestu i do Austrálie, která se stala největším producentem merino vlny.
 

Merino vlna má kouzelné vlastnosti

Merino ovcím rostou velmi tenké, ale zároveň husté chlupy. Na 1 centimetru může vyrůst až 4000 vláken. Vlna je neuvěřitelně vzdušná a dokáže se roztahovat a stahovat v závislosti na okolní teplotě. V zimě tedy dokáže krásně hřát, v létě se v ní ale nezpotíte. Merino vlna navíc umí absorbovat vlhkost v objemu až 30 % své hmotnosti. Jakmile dáte vlnu do suchého prostředí, sama přebytečnou vlhkost vypustí do ovzduší.
 
 

Objevte přikrývku, která vás nepokouše

Spousta peřin a dek jsou nepříjemné na dotek. To u merino vlny nehrozí. Přikrývka z ovčí vlny je měkoučká a hebká. Navíc obsahuje lanolin, který dokáže zklidňovat podrážděnou pokožku a má protizánětlivé účinky. Ovčí vlna navíc přenáší tzv. suché teplo, které blahodárně působí na bolest zad a kloubů. Pod přikrývkou z ovčí vlny se nemusíte bát počítání oveček dlouho do noci. Skvěle se pod ní uvolníte a ráno budete vstávat odpočinutí.
 
 

Ovčí vlnu si zamilují i alergici

Hlavním nepřítelem alergiků jsou bakterie, roztoči a další mikroorganismy. Těm se skvěle daří v péřových přikrývkách, v ovčí vlně ale nepřežijí. Chrání ji totiž zmíněný lanolin. Díky němu vlna navíc odpuzuje prach. Vlněné přikrývky ocení všichni členové vaší domácnosti a jsou vhodné i pro děti. Díky termoregulačním vlastnostem je můžete používat celoročně s jistotou, že vám pod nimi nebude horko ani zima.
 
 

Deky z ovčí vlny nekoušou a jsou elegantní

Pokud jste si nevybrali přikrývku, a přesto se chcete zachumlat do vlny, můžete sáhnout po dece. Deky jsou nedílnou součástí snad každé domácnosti. Oblibu si získaly hlavě díky okamžitému pocitu tepla, který se dostaví hned, jakmile se do nich zabalíte. Kromě toho, že merino deky nekoušou, mají i velice příjemný vzhled a mohou tak zkrášlit vaši domácnost. Pokud například zkombinujete ovčí merino vlnu s velbloudí vlnou, mohou mít deky hnědou barvu, která působí útulně.
 
 

Vyberte si tu nejlepší přikrývku na Ovečkárna.cz

Dopřejte si ten nejlepší spánek pod přikrývkami z ovčí vlny Merino. Na e-shopu Ovečkárna.cz najdete prémiové produkty z ovčí vlny od české značky Vlnka. Mezi nimi samozřejmě i přikrývky nejrůznějších rozměrů. Vyberte si tu nejlepší pro vás a spěte jako v baVlnce.
27.11.2018 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Výrobce Stylového nábytku ASTO

    Nabízí přes 150 druhů solitérů z masivu buku. Nábytek je vhodný pro vstupní haly, kanceláře, pracovny, jídelny, obývací pokoje, ložnice a další místnosti.

  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444