Proč kupovat klimatizaci na zimu?

Překvapuje vás, že byste se právě nyní měli zabývat pořizováním klimatizace? Pro nákup klimatizace po sezoně ale existuje hned několik velmi dobrých důvodů.

Výhodné ceny

Především podzim je období výprodejových a posezónních slev, které se mohou pohybovat i v tisícikorunách. Výhodou je také fakt, že na instalaci klimatizace nemusíte čekat několik týdnů, tak jako je tomu v létě, kdy zájemců mnohonásobně přibude. Na příští léto tedy budete připraveni už teď a nemusíte se bát, že vás zaskočí předčasná vedra.

Klimatizace jako úsporné topení

Vězte však, že klimatizaci, kterou si pořídíte teď, můžete navíc velmi výhodně využít už v podzimních a zimních měsících.

Dnešní klimatizace jsou totiž vybaveny výkonným tepelným čerpadlem, které dokáže při příkonu 400W vyprodukovat až 3kW tepla. Klimatizace dokáží topit až do -15 stupňů venkovní teploty a jsou výbornou alternativou k ostatním druhům topení. S použitím moderní klimatizace si ložnici či jinou místnost vytopíte během 15 minut, a to jen za zlomek nákladů nutných k vytopení celého domu plynovým kotlem.



Úspornost vytápění či přitápění klimatizací spočívá ve faktu, že klimatizace netopí elektrickou energií, ale je elektrickou energií jen poháněna. O topení se stará tepelné čerpadlo, které funguje na principu rozdílu venkovní a vnitřní teploty. Ušetříte nejen peníze za energie, ale šetříte i životní prostředí.

Klimatizace jako kvalitní čistička vzduchu

Pokud jsme se dotkli kvality životního prostředí, je třeba připomenout ještě další možnosti, které dnešní klimatizace  nabízejí.

Disponují velkým množstvím filtrů a fungují tak bezesporu jako jedny z nejkvalitnějších čističek vzduchu. Ničí až 99% mikroorganismů a bakterií, redukují velké množství pachů, plynů a ostatních škodlivých částic. Navíc existují modely vybavené ionizátorem, který zajišťuje ve vnitřním prostředí dostatek záporných iontů důležitých pro dýchací cesty a celkovou odolnost organismu. Klimatizace tak zejména rodinám s malými dětmi a alergiky citelně pomůže překonat období chřipek a nekonečných nachlazení.

27.09.2012 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444