Proč bydlet v Košířích a na Pomezí

Stolová hora, step, semmering - máte pocit, že vás lákáme na daleké cesty? Ale kdeže, tohle všechno najdete v rezidenční pražské čtvrti Košíře.

A právě tady, na dosah těchto ojedinělých míst na území městské části Praha 5, v přímém sousedství 350 hektarů velkého parku Košíře-Motol, nabídnou svým budoucím rezidentům bydlení v klidném místě plném zeleně rodinné řadové domy top´rezidence Pomezí.

Bydlení vedle rozlehlé zelené plochy poskytuje řadu výhod - zdravé prostředí pro klidný spánek či širokou paletu možností k aktivnímu trávení volného času. Umístění v mírném svahu zajišťuje přirozené oddělení nemovitostí a vysoké soukromí jednotlivých domácností. Rovněž dalo vzniknout zajímavému prostorovému uspořádání, kde jsou jednotlivé úrovně domu vůči sobě posunuty o polovinu podlaží.

Nekonečná záplava zeleně ale není to jediné, co tento projekt nabízí. Jde totiž o výjimečnou lokalitu, odkud je všude blízko. „Za rohem“ naleznete nejen běžné obchody a služby, ale také tenisový klub, squashové centrum, restaurace se zahrádkami a prostory pro grilování, základní školy, školky nebo Gymnázium Nad Kavalírkou. V samém centru Smíchova s obchody, multikinem či galeriemi jste odsud městskou dopravou za 15 minut stejně jako v obchodním centru Galerie Butovice. Cesta na golfové hřiště v Motole a na pražský okruh vám zabere 10 minut, na letiště Václava Havla jen o pět minut více. 


Dostatek prostoru, soukromí a zeleně

Projekt top‘ rezidence Pomezí v sobě spojuje zdánlivě protichůdné výhody bydlení v rodinném domě a života v bytě. Každý řadový dům má zahradu s výměrou až 296 m2 a terasu pro klidnou relaxaci na lehátkách, letní stolování či grilování s přáteli. Díky promyšlenému architektonickému osázení zahrad a použití zelených plotů je zajištěno vysoké soukromí jednotlivých domácností. K němu přispívá i kaskádovitý terén - nové domy v Praze 5 přirozeně kopírují postupně ustupující úpatí hory Vidoule.

Vlastní zahrada je v dnešní době obrovským benefitem, protože příjemně rozšiřuje obývací pokoj směrem do přírody. Venkovní prostor je ideální pro odpočinek dospělých, představuje ale také bezpečné místo pro dětské hry a ocení ho i domácí mazlíčci. Všechny rodinné domy mají předzahrádky, které tvoří přechodový stupeň mezi privátní a veřejnou částí. Prostorové rozvržení areálu top‘ rezidence Pomezí podporuje aktivní komunitní život. Krajinářský park se zajímavými jezírky a místa pro pořádání pikniků se stanou moderními centry pro přirozené potkávání sousedů. 

 
Řadové domy v Praze - Košířích jsou projektovány jako nízkoenergetické, mají rekuperační jednotky s entalpickým výměníkem, díky čemuž se budoucí obyvatelé nemusí obávat vysokých nákladů na vytápění. Rovněž argument o časové náročnosti úklidu a údržby domu i přilehlého pozemku je v případě top‘ rezidence Pomezí neopodstatněný, protože naprostý komfort zajistí rezidentům servis Chamberlain. Přes mobilní aplikaci si pohodlně domluví služby zahradníka, objednají mytí oken, zajistí čištění oděvů, odvoz dětí do školy či zarezervují stůl v oblíbené restauraci.
 
Domy jsou ve výstavbě a předpokládané dokončení je plánováno na rok 2023.
06.12.2021

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • ROCKWOOL, a.s.

    ROCKWOOL, a.s. patří do Skupiny ROCKWOOL – předního světového výrobce kamenné minerální vlny – dodavatele výrobků a systémových řešení, které vedou k zvýšení energetické účinnosti, požární odolnosti a zlepšení akustiky stavebních objektů. Kamenná vlna je přírodním materiálem, je recyklovatelná a šetrná k přírodě

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444