Problémy s klouby? Na pomoc přichází ověřená kyselina hyaluronová

Bolavé klouby, vazy a šlachy. Bolesti, které se objevují i při běžném pohybu, umí znepříjemnit každodenní život. A trápí lidi bez rozdílu věku a pohlaví. Dobrou zprávou je, že problémům s klouby se dá předcházet. Čeští vědci vyvinuli kloubní výživu pro lidi, která se svojí silou vyrovná produktům, které byly dosud dostupné jen ve variantách pro zvířata.

Klasické procházky, ale i aktivní cvičení a velká fyzická zátěž. Seznam sportů a aktivit, při kterých zatěžujeme svoje pohybové ústrojí a svaly, je sáhodlouhý. Plně funkční klouby jsou důležité nejen pro sportovce a jejich výkony, ale i pro lidi ve vyšším věku, kteří se nechtějí trápit nepříjemnými bolestmi. Čeští vědci vyvinuli Geloren Active pro všechny, kterým není lhostejné jejich zdraví a zároveň jim záleží na složení doplňků stravy, které si vyberou. Výzkumníci společnosti Contipro přišli s produktem tvořeným látkami, které pomáhají při problémech s klouby. Nejdůležitější z nich je kyselina hyaluronová.
 

Všestranná kyselina rozhýbe klouby

Kyselina hyaluronová má po desetiletích zkoumání a vývoje různorodé využití. Hydratuje pokožku a vlasy, důležitou práci odvádí zejména při čištění a vytváření buněk, které nemají přímou dodávku krve. V našem těle se nachází i přirozeně. Najdeme ji v dásních, nosní sliznici, horních dýchacích cestách, dokonce i ve výplni oční bulvy.
 
Zároveň je kyselina hyaluronová důležitým „mazivem“, díky kterému klouby a šlachy fungují správně. Věkem se její tvorba snižuje, po šedesátém roce života jí máme dokonce pouze deset procent z původního množství. Tento úbytek následně přispívá k odírání či známému „vrzání“ kloubů, jejichž důsledkem jsou revmatické choroby jako artróza či artritida. 

 
Problémy s nedostatkem kyseliny však v mnohých případech trápí i profesionální či amatérské sportovce. Při sportovní a fyzické zátěži totiž tělo spotřebuje vysoké množství hyaluronátu a následně nestíhá v dostatečném množství vytvářet nový. Pro předcházení opotřebovávání kloubů je důležité kyselinu hyaluronovou doplňovat.
 
V mnohých výživových doplňcích, které slibují zlepšení funkce kloubů, však její výskyt není samozřejmostí. „Geloren Active kyselinu hyaluronovou obsahuje. Vyrábíme ji v malé obci Dolní Dobrouč a zájem o ni je po celém světě,“ vysvětluje Vladimír Velebný, ředitel společnosti Contipro, která se výrobě a výzkumu kyseliny hyaluronové věnuje už třicet let.

Ve formě se udrží sportovci i senioři

Geloren Active však obsahuje i další látky, které společnými silami bojují s bolestí kloubů. V doplňku výživy najdeme želatinu, hydrolyzovaný kolagen, chondroitin sulfát a vitamín C. Chondroitin je také dalším důležitým stavebním kamenem chrupavek, kostí a šlach. V kombinaci s kyselinou hyaluronovou pak zlepšuje jejich pružnost.
 
Vitamín C zase přispívá k tvorbě kolagenu, který je nezbytný pro správné fungování kostí a chrupavek. Neméně důležitý je i chondroitin sulfát. Ten tvoří druhou hlavní složku kloubní tekutiny. 

 
Kombinací všech zmíněných látek vzniká dokonalý mix, který udrží ve formě prakticky kohokoliv. Amatérští i profesionální sportovci se díky Gelorenu Active mohou plně zaměřit na své výkony a nejsou omezováni starostmi o klouby. Senioři mají zase příležitost žít aktivně a těšit se z možnosti plnohodnotného pohybu. 
 
Zákazníci u Gelorenu Active oceňují vedle kvalitních vlastností kloubní výživy také prokazatelné účinky vedoucí ke zlepšení nehtů, vlasů a pokožky. Novinka ve světě výživových doplňků se prodává ve formě želé kostek. Ty mají pomerančovou příchuť a díky svému tvaru a velikosti jsou lehce stravitelné.
 
Doporučené dávkování jsou tři tablety denně po dobu tří měsíců. Tento postup se opakuje třikrát ročně, avšak v případě potřeby se Geloren Active může bez problémů užívat i trvale. Nemělo by se však zapomínat na to, že doplněk stravy nenahradí pestrý jídelníček. Novinka na trhu je dostupná v každé běžné lékárně a také na e-shopu.
15.12.2020 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444