Pro snadnou stavbu sádrokartonových příček

Profil Lindab RdBX

Firma Lindab představila na stavebním veletrhu IBF 2009 v Brně revoluční novinku – ocelový profil RdBX, určený pro sádrokartonové příčky. Profil umožní rychlejší, jednodušší a hlavně flexibilnější montáž než doposud a pro uživatele představuje výraznou úsporu času.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Společnost Lindab – divize profil přišla poprvé na trh s profily pro sádrokartonové příčky v roce 1998. Výroba zahrnovala také klasický CW profil, který v Lindabu odlišili od konkurence označením RdB. Vysvětlení této zkratky je velmi prosté – dB je v odborné terminologii označení decibelu, což je jednotka pro měření hladiny intenzity zvuku. Počáteční písmeno R v názvu označuje anglické slovo „reduced“, což znamená snížení, redukování. Z názvu produktu Lindab RdB tedy vyplývá, že jde o ocelový profil, který výrazně snižuje přenos hladiny zvuku. Použití profilu s touto přidanou vlastností je oproti standardním profilům velmi výhodné, právě v případě, kdy jsou na sádrokartonovou příčku kladeny nároky na izolaci prostrou od okolního hluku.

 

Inovace profilu RdB přišla o deset let později, přesně v roce 2008. Nový produkt RdBX reflektuje nejen požadavky na snížení přenosu hladiny zvuku, jako tomu bylo u předchozího profilu, ale má další přidanou hodnotu v podobě podstatného zjednodušení montáže profilu.


Společnost Lindab tak vyslyšela přání mnoha koncových uživatelů, pro které montáž nového profilu RdBX představuje podstatné ušetření času při stavbě sádrokartonové příčky. Použití tohoto profilu se tak dá velmi jednoduše shrnout do prostých úkonů – položit, zaklapnout, hotovo!

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Díky speciálním klapkám v horní a dolní části se profil jednoduše připevní na místo, kde jej chceme mít a dokonce k tomuto úkonu není zapotřebí nástrojů či spojovacích materiálů. Inovace řeší také další z řady problémů, se kterými se běžně setkáváme při realizaci sádrokartonových příček. Některé prostory bývají velmi specifické (např. podkrovní místnosti, nebo kancelářské prostory se šikmými stropy a podobně).

Možnost použít profily RdBX jako teleskopické je jednou z dalších mnoha výhod tohoto systému. Odpadá tak nutnost řezání či přesného zaměřování. Jednotlivé stojky se do sebe dají jednoduše zasunout a tím se vytvoří požadovaná délka, profily se poté zajistí zmíněnými klapkami proti posunutí. Navíc je zde umožněno již zafixované stojky rozměrově doladit díky zmiňovanému specifickému kotvení tohoto profilu.

V konečném souhrnu je používání profilu Lindab RdBX velmi výhodné. Díky zmiňovanému specifickému systému ukotvení, ke kterému nepotřebujeme nástroje, je fyzická námaha redukována na minimum, což výrazně přispívá zdravé kondici pracovníka. Montáž může být prováděna ve vzpřímené poloze, kdy nedochází ke zbytečnému namáhání kloubů a svalů.

Produkt Lindab RdBX představuje po všech stránkách nejjednodušší možnost při stavbě sádrokartonových příček.

Více informací na www.lindab.com.
02.06.2009 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444