Příroda z keramiky

ESCANDINAVIA z nabídky firmy LOS KACHLOS

ESCANDINAVIA z nabídky firmy LOS KACHLOS

Dveře a podlahy jsou prý to, co dělá ze staveniště příjemné místo k bydlení. A dá se s tím souhlasit. Éra šedobéžových linoleí a průmyslových koberců je naštěstí za námi a místo nich dnešní doba nabízí řadu zajímavých materiálů jako jsou dřevo, kámen, korek či textilie, ale na prvním místě především keramické dlažby.

Výběr je dnes opravdu bohatý a na své si přijdou jak zastánci rustikálních stylů, tak i zákazníci, kteří preferují moderní design.

 

Podlahy z keramických dlažeb v dnešní době získávají stále větší popularitu, a to nejen pro svou vysokou estetickou hodnotu, ale také pro svou mimořádnou praktičnost. Keramické podlahy je jednak velmi snadné udržovat, jednak mají příznivé vlastnosti vhledem k vodivosti tepla a ve srovnání s dřevěnými podlahami mají vyšší stupeň otěruvzdornosti a tvrdosti proti mechanickému poškození. Navíc u keramické podlahy nehrozí nepříjemné vzdouvání nebo sesychání dřeva.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

NATURE Kalahari z nabídky firmy LOS KACHLOS

Další výhodou keramických dlažeb je celá řada vzájemně kombinovatelných formátů, což umožňuje různé variace skladby, ať již v závislosti na konkrétních podmínkách nebo podle invence stavebníka.
Keramické dlažby navíc často zahrnují i schodový program obsahující schodovky vyrobené z jednoho kusu, podstupnice a dekorativní prvky. Velmi oblíbené jsou i keramické parapety a dlažby větších rozměrů pro soklování podlah. Možnosti je mnoho a nekladou si meze.

 

Volba keramické dlažby však neznamená, že je nutné obrátit se zády k přírodě. Naopak. Výrobci dnes dokáží téměř nemožné, a tak si můžeme pořídit např. dřevěnou nebo kamennou keramickou podlahu.


Reprezentativním příkladem "dřevěných" keramických dlažeb může být série ESCANDINAVIA z nabídky firmy LOS KACHLOS, což je vysoce kvalitní keramická dlažba vhodná pro interiér i exteriér, která díky unikátní technologii dokonale imituje masivní dřevo tak, že rozdíl lze jen těžko rozeznat. Dlažba, která svým rozměrem 22x90 cm připomíná klasické dřevěné palubky, je vyráběna pouze v kalibrované verzi, což umožňuje pokládku s minimálními spárami, a tím ještě více vzbuzuje dojem dřevěné podlahy. Toto jsou hlavní atributy proč by měla tato dlažba zaujmout i toho nejnáročnějšího zákazníka.

 

Věrné imitace kamene je zase možné najít např. v sériích NATURE či MAGMA, které rovněž najdete v prodejnách firmy LOS KACHLOS. Tyto obklady mohou být doménou či nepřehlédnutelným doplňkem zdí v obývacích pokojích. Chce to jen více odvahy a nebát se realizovat své představy, které vždy nemusí podléhat zakořeněným tradicím, které nám hlásí, že obklad patří jen do koupelny či za kuchyňskou linku.
07.07.2008 | PR
  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444