Příroda ve vašem domově

Pokud pro své bydlení zvolíte nábytek z masivního dřeva, potom si do vašeho domova přinesete kus nefalšované přírody, která na vás bude vyzařovat svoji příjemnou harmonizující energii. Nábytek z masivu vám provoní domov a vnese do něj útulnou atmosféru.

Masivní dřevo si již dávno oblíbili naši předci a nalezli v něm pevný a odolný materiál vhodný pro širokou škálu použití. Stejně tak bylo dřevo od nepaměti oblíbeno pro své pozitivní účinky na lidské zdraví.
 
Unikátní vlastnosti masivního dřeva
Dřevěný nábytek v místnosti dokáže účinně absorbovat toxické plyny nebo vodní páry, má akumulační schopnosti a je odolný vůči elektrostatickým nábojům. Nábytek z masivního dřeva je také mimořádně pevný, prodyšný a eliminuje vznik nežádoucích plísní. Jeho výroba navíc nemá žádný negativní vliv na ekologii. 
Masivní dřevo neustále pracuje, postupně se vybarvuje do nenapodobitelných přírodních odstínů a každým rokem získává více na své kráse. Oproti tomu mohou být různé napodobeniny dřeva jako je např. lamino nebo dřevotříska dokonce pro lidské zdraví škodlivé.

Firma JELÍNEK se zabývá výrobou kvalitního nábytku z masivního dřeva v řadách MASIV a STANDARD. K výrobě používá oblíbené domácí dřeviny, jako je masivní dubové nebo bukové dřevo.
Energie dubového dřeva
Dubové dřevo je velice tvrdé, odolné a téměř nezničitelné. Dokáže skvěle odolávat vlhkosti, změnám klimatu, a proto se perfektně hodí pro výrobu široké škály mimořádně odolného nábytku. V dávných kulturách byl dub považován za symbol dlouhověkosti, síly a moci. Samotní Keltové, kteří byli známí uctíváním stromů, považovali dub za „krále všech stromů“. Dub byl i součástí trilogie posvátných stromů Druidů. Dubové dřevo má skvělé harmonizační účinky a přispívá tak ke zdravému životnímu stylu. 
 
Energie bukového dřeva
Bukové dřevo je velice pevné a tvrdé. Patří mezi nejčastěji používaný materiál pro výrobu nábytku. Je mimořádně vhodné pro tvorbu dýh, překližek nebo pro výrobu ohýbaného nábytku. Bukové dřevo do sebe silně pohlcuje toxické plyny a různé negativní energie. Naši předkové věřili, že v buku dřímají magické síly, které dokážou z těla odvádět nemoci. Pokud máte v místnoti toto dřevo, bude na vaši psychiku pozitivně působit a dodá vám chuť do života. 
10.12.2013

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444