Ingredience 4 mrkve 6 stroužků česneku 2 dýně olej cibule řapíkatý celer mrkev (jakákoli kořenová zelenina) chilli zázvor česnek rozmarýn petržel bílý jogurt nebo zakysaná smetana bylinky sůl a pepř |
Postup Osmahneme oloupanou cibuli a nakrájíme kořenovou zeleninu. Postupně přidáváme pórek, řapíkatý celer, mrkev, petržel a osolíme. Poté čekáme, až nám to začne zlátnout. Zalejeme vodou a vaříme jako vývar. Mezitím nakrájíme dužinu dýně na kostičky a dodáme spolu se stroužky česneku, zázvorem a chilli, aby měla polévka správný říz. V tuto chvíli do polévky patří také bylinky podle naší chuti. Vše rozmixujeme. Dosolíme, obohatíme o bílý jogurt či zakysanou smetanu a můžeme servírovat. |
Přichází čas dýní. Uvařte si pikantní polévku!
Blíží se podzim a s ním i sezóna nových plodin, z kterých lze zpracovat chutné pokrmy. Pokud pěstujete dýně, nabízí se uvařit si ostrou a zdravou polévku. Získáte tak netradiční lehký pokrm, kterým na všechny uděláte dojem.