Přichází čas dýní. Uvařte si pikantní polévku!

Blíží se podzim a s ním i sezóna nových plodin, z kterých lze zpracovat chutné pokrmy. Pokud pěstujete dýně, nabízí se uvařit si ostrou a zdravou polévku. Získáte tak netradiční lehký pokrm, kterým na všechny uděláte dojem.

Ingredience
4 mrkve
6 stroužků česneku
2 dýně
olej
cibule
řapíkatý celer
mrkev (jakákoli kořenová zelenina)
chilli
zázvor
česnek
rozmarýn
petržel
bílý jogurt nebo zakysaná smetana
bylinky
sůl a pepř
Postup
Osmahneme oloupanou cibuli a nakrájíme kořenovou zeleninu. Postupně přidáváme pórek, řapíkatý celer, mrkev, petržel a osolíme. Poté čekáme, až nám to začne zlátnout. Zalejeme vodou a vaříme jako vývar. Mezitím nakrájíme dužinu dýně na kostičky a dodáme spolu se stroužky česneku, zázvorem a chilli, aby měla polévka správný říz. V tuto chvíli do polévky patří také bylinky podle naší chuti. Vše rozmixujeme. Dosolíme, obohatíme o bílý jogurt či zakysanou smetanu a můžeme servírovat.

Doporučujeme podávat ozdobené petrželkou položenou na lžičce smetany pro dodání vizuálního efektu.


08.09.2020 | ms

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444