Při výměně zámku buďte obezřetní

Čím dál více lidí věnuje zvýšenou pozornost zamykání svého obydlí. Pokud chcete doopravdy účinně chránit svůj domov, nestačí pouze bezpečnostní zámek. Odborníci doporučují pořídit si bezpečnostní dveře Někteří lidé je používají již desítky let.

Vývoj bezpečnostních dveří jde poměrně rychle dopředu. Zatímco historicky byly dveře nejčastěji zabezpečené pomocí přídavných dveří s bezpečnostními zámky nebo petlicemi, dnes se vyrábějí kvalitní bezpečnostní dveře s ocelovým jádrem, bezpečnostním kováním a vložkami, které jsou pro většinu zlodějů nepřekonatelným oříškem. Z toho vyplývá skutečnost, že zvýšení bezpečí nezajistí výměna zámku, ale spíše nové bezpečnostní dveře. Pokud se ale rozhodnete přeci jen vyměnit pouze zámek, iniciativa musí vzejít od vás. Oslovte zavedené zámečnictví či servis firmy, od které máte dveře. Podomně nabízené zámečnické služby jsou totiž podvod. 

Vynalézavost šmejdů nelze podcenit

Podařilo se jim zacílit na velmi zranitelnou vrstvu, a to dříve narozené lidi. Vytipují si je, zazvoní u dveří a vnutí výměnu vložky. Za novou si účtují i 5000 korun, přestože hodnota produktu a práce stěží překoná tisícikorunu. Ve většině případů navíc nejde o bezpečnostní, ale o úplně normální zámky.  Oběti se shodují, že pachatelé se prezentují jako spolupracovníci renomovaných firem a tvrdí, že výměna vložky je nutným servisním zásahem. Přitom mají-li dveře opravdu bezpečnostní zámek, třebas i přídavný, toho si ani nevšimnou. Vědí, že i kdyby ho nějak rozebrali, nedají ho už dohromady. A tak prostě vymění klasickou vložku za ještě obyčejnější. 

Rozdíl mezi původní a vyměněnou vložkou jedné z obětí šmejdů

Věřte jen pověřeným subjektům

Zástupci společnosti NEXT varují před podomním prodejem. „Veškeré naše produkty a služby je nutné předem objednat. Chce-li zákazník nové dveře, stačí si zavolat a my mu pošleme k bezplatné konzultaci bezpečnostního technika, který dveře zaměří a doporučí nové,“ říká Jaroslav Pecka, obchodní ředitel firmy NEXT, výrobce bezpečnostních dveří s třicetiletou tradicí a dodává: „Máme skvělý servis i zámečnickou pohotovost v případě že je opravdu nějaký problém, pokud ale není, preventivní servis není potřeba.“ 

 
30.09.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444