Při výběru terasy vsaďte na produkty osvědčeného výrobce

Vybíráte terasu? Naše rada zní: nespěchejte. Čím pečlivěji na začátku zvolíte materiál a vypracujete návrh, tím lépe, výhodněji a paradoxně i rychleji pak celou věc zrealizujete. A dvojnásob to platí v případě moderních materiálů, jako jsou prkna z kompozitního dřeva, s jejichž nabídkou se dnes doslova roztrhl pytel.

Terasy, ale také ploty z kompozitu dřeva a polymeru jsou dnes velkým hitem, ale ne všechny dokážou splnit vaše očekávání. V případě materiálu známého pod zkratkou WPC (Wood-Plastic Composite) se vyplatí pečlivě vybírat.
 
Pokud zvažujete terasová či plotová prkna z dřevěného kompozitu, zajímejte se v první řadě o jejich výrobce a o složení materiálu. Informujte se, kde sídlí výrobní závod, jaké jsou zákaznické reference a nabízený servis a zda si lze výrobky někde prohlédnout či vyzkoušet.

Nabídka prken z WPC je dnes ohromná, ale stejně velké může být rozčarování zákazníků poté, co zjistí, že jejich zánovní terasa začíná praskat, drolit se, ohýbá se a šedne. Mnozí z nich pak nemohou přijít kompozitu na jméno, co na tom, že ho pořídili tak výhodně, až to nedává smysl (zejména v podobě dutých profilů), že může obsahovat PVC a že často ani nelze dohledat výrobce. 


Terasa od WPC - Woodplastic a.s., produktová řada Terafest

 

Mimořádně odolná prkna

Jedním z významných evropských výrobců vysoce kvalitního dřevěného kompozitu je česká firma WPC – WoodPlastic. Její plnoprofilové terasy, ploty a obklady stěn produktové řady Terafest® nabízí řadu nesporných výhod, počínaje tím, že každé z prken má svůj rodný list, takže zákazník ví, co si kupuje.

Odolnost teras Terafest® je mimořádná a péče, kterou vyžadují, naprosto minimální. Veškerá údržba spočívá v občasném opláchnutí vodou, mastné fleky lze umýt saponátem. Dvakrát do roka je vhodné odstranit ze spár prach a nečistoty a terasu omést. Žádné natírání, olejování ani impregnace.

Díky patentované směsi a licenci na unikátní americkou technologii výroby Strandex dokážou terasy z originálního dřevěného kompozitu firmy WPC – WoodPlastic bez problémů a dlouhodobě čelit dešti, sněhu, mrazu i UV záření. Prkna jsou minimálně nasákavá a rezistentní vůči bazénové chemii i slané vodě.


Terasa od WPC - Woodplastic a.s., produktová řada Terafest
Skvělý stavební materiál
Výrobky Terafest® jsou složené z pečlivě vybrané dřevité moučky obohacené o zdravotně nezávadný polyethylen stejného typu, jaký se používá například na výrobu dětských dudlíků. Neobsahují žádné toxické látky a není třeba je chemicky ošetřovat. 

Na masivních plnoprofilových prknech Terafest® se netvoří třísky ani štěpy a mají protiskluzový povrch, který je zároveň velice příjemný na dotyk. Na rozdíl od dutých prken nemůže u těch s plným profilem dojít k lámání ani drolení, a to ani po desítkách let intenzivního používání. 

Prkna lze navrtávat, zkracovat nebo zařezávat stejně jako běžná prkna ze dřeva. Velkou výhodou oproti dřevu je, že kompozit můžeme po zahřátí ohýbat. To je ideální vlastnost pro tvarování zakončovacích lišt do požadovaných oblouků především u bazénů nebo kolem schodů. Terasy Terafest® se navíc rychle a snadno montují, díky svému profilu se nemusí složitě kotvit k podloží.

Dlouhodobě atraktivní vzhled

Terasám Terafest® je společná dokonalá dřevěná textura. Vybírat lze jak z prken s výrazným designem, tak z těch, které osloví milovníky čistých linií a materiálů příjemných na dotyk. Prkna jsou k dispozici v široké škále barevných odstínů, které je umožňují sladit s ostatními prvky v exteriéru.

Terasy Terafest® jsou atraktivní a jejich životnost se počítá na desítky let. Prkna z kvalitního dřevěného kompozitu odolávají veškerým klimatickým vlivům a obvyklému zatížení bez ztráty reprezentativního vzhledu a jedinečných vlastností. Výrobce na ně nabízí záruku až 25 let.

Vedle vlastního závodu ve středočeských Bukovanech disponuje firma WPC – WoodPlastic širokou sítí certifikovaných montážních a obchodních partnerů. Ti vám pomohou s výběrem povrchů prken a jejich barev a následně vám terasu zdarma navrhnou a vypracují nezávaznou kalkulaci. V případě zájmu novou terasu rychle a profesionálně nainstalují.


Terasa od WPC - Woodplastic a.s., produktová řada Terafest

Bezúdržbové a ekologicky šetrné české terasy WoodPlastic
Další informace o produktech firmy WPC – WoodPlastic, inspirativní fotografie, praktická doporučení a další informace najdete na www.woodplastic.cz.

03.06.2021 | PR
  • WPC – Woodplastic a.s.

    WPC – Woodplastic a. s. je český výrobce originálních teras, plotů a obkladů řady Terafest® z kompozitu dřeva a polymeru. Společnost je vlastníkem licence na americkou laserovou technologii Strandex, kterou dále vylepšuje. Díky tomu disponuje nejpokrokovější technologií výroby kompozitních prken na světě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444