Přestěhujte se ven do zahrady

Vybíráme zahradní nábytek

Období grilování a lenošení na zahradě je v plném proudu, a proto je nejvyšší čas přestěhovat se do zahrady. Vychutnejte si ty nejkrásnější dny v roce co nejvíce. Věřte, že s pohodlným a funkčním zahradním nábytkem si domácí odpočinek na čerstvém vzduchu užijete dvojnásob.

Ať už je pořizování zahradního nábytku zábavou, při níž uplatníte svou kreativitu, nebo ho chápete jednoduše jako provozní nutnost, máme pro vás pár užitečných tipů, které vám pobyt na zahradě zpříjemní.

Nábytek, který vydrží i nějakou tu kapku
Pokud máte zahradu, rozhodně by vám neměl chybět venkovní jídelní stůl s židlemi, kterým voda ani slunce neublíží. Asi nikomu by se nechtělo uklízet venkovní nábytek při každé sebemenší dešťové přeháňce. Snídat nebo obědvat v zahradě nemusíte pouze při zvláštních příležitostech. Zahradní nábytek proto vybírejte především tak, abyste s ním neměli žádné zbytečné starosti. Hlavními předpoklady kvalitního nábytku jsou jeho odolnost a snadná údržba. 

Jak vybírat stůl a židle 
Stůl musí být především stabilní, tedy dostatečně těžký, ideálně s funkcí rektifikace, která si poradí s nerovnostmi povrchu. Rektifikací běžné domácí stoly vybavené nejsou, vybírejte proto skutečně ze stolů venkovních. Příjemné jsou na zahradě stoly s centrální nohou, oceníte ji, když vás překvapí hosté a u stolu začne být trochu těsno.
 
Židle by naopak měly umožnit snadnou manipulaci. Spokojeni budete s těmi lehčími a prostor a starosti se zimním skladováním vám ušetří židle stohovatelné.
 
Pro více inspirace navštivte internetové stránky společnosti ALAX.
17.07.2013 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444