Přepis energií už není strašák: Zvládnete ho online. A změnou dodavatele můžete získat výhody

Spousta papírování, byrokracie, dlouhé fronty a vyplňování nesrozumitelných pojmů do formulářů, kterým nerozumíte… Takhle naštěstí přepis energií nebo případná změna dodavatele nevypadají. Se vším vám dnes pomůžou intuitivní aplikace a hotovo můžete mít za 15 minut. Případnou změnou dodavatele navíc můžete nejen ušetřit, ale získat i další bonusy. 

Když se stěhujete do jiného podnájmu, do svého, řešíte dědictví nebo úmrtí původního majitele nebo když zkrátka chcete změnit dodavatele, protože vám stávající nevyhovuje. Ve všech těchto případech s největší pravděpodobností dojde na přepis energií – plynu, elektřiny nebo obou komodit zároveň.

A ač se tenhle proces může zvenku zdát složitý, přesvědčíme vás, že s pomocí chytrých a automatizovaných řešení, se dá zvládnout za pár minut a na jedničku.

Mějte k ruce všechny potřebné dokumenty

K tomu, aby všechno klaplo, jak má, potřebujete několik dokumentů a informací. Nezbytným minimem je číslo bankovního, případně SIPO účtu. Potřebovat také budete doklad, který dokazuje váš vztah k nemovitosti – nejčastěji jde o kupní, nájemní, darovací smlouvu, případně výpis z katastru nemovitostí. 

Co dělat, když…
Předchozí klient neukončil s dodavatelem smlouvu, není k sehnání a vy přesto chcete energie přepsat na sebe? V tomto případě postačí kombinace dokladu o vztahu k nemovitosti a čestného prohlášení. 
 
Řešíte-li přepis energií kvůli úmrtí toho, na koho byly energie napsané, potřebujete úmrtní list, případně doklad o dědickém řízení. A k ruce byste měli mít i smlouvu nebo fakturu původního zákazníka. Z té totiž „vykoukáte“ technické informace – EIC, případně EAN, distribuční sazbu nebo třeba hodnotu hlavního jističe. V okamžiku přepisu také nezapomeňte zadat aktuální stav měřidla.

Od dodavatele pak krom jiných dokumentů obdržíte také smlouvu a žádost o připojení. Oba dokumenty je potřeba podepsat a podepsané spolu s kopiemi všech výše zmíněných dokumentů doručit zpět. Nejrychlejší a nejjednodušší cestou je právě odeslání prostřednictvím speciální webové služby, jako je například Prepisenergii.cz. S dokumenty ale můžete také „postaru“ dojít na pobočku, nebo je poslat poštou či e-mailem. 

Mohlo by se hodit…
Stránky Prepisenergii.cz, které vás intuitivně provedou celým procesem a upozorní na všechny nástrahy přepisu energií, slaví úspěchy nejen mezi klienty. Projekt společnosti innogy získal i první místo v mezinárodní soutěži o nejlepší digitální inovaci.
 

Znáte mýty, které kolem přepisu energií kolují?

Lidé se často bojí toho, že je s přepisem spojená i výměna měřičů. To ale není pravda. Stejně tak je lichá obava ze zpoplatnění. Přepis energií je bezplatný. A poslední praktická rada na závěr: Při změně příjmení není potřeba řešit přepis energií, ale postačí změnit jen smluvní údaje. Někteří dodavatelé tuto službu dokonce umožňují provést online – jako například innogy ve své aplikaci innogy24.
11.10.2017 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Grundfos s.r.o.

    Grundfos patří mezi největší výrobce čerpací techniky na světě. Ročně vyrobí přes 16 mil čerpadel. Největší podíl na výrobě mají oběhová čerpadla pro vytápění domácností a komerčních budov.

  • STIEBEL ELTRON spol. s r.o.

    STIEBEL ELTRON patří k technologickým lídrům v oblasti ohřevu vody, vytápění a technologií využívajících obnovitelných zdrojů. Široké portfolio produktů tvoří zásobníkové a průtokové ohřívače vody, akumulační kamna, přímotopné konvektory, osoušeče rukou, tepelná čerpadla, ventilační jednotky a solární zařízení.

  • HAAS + SOHN Rukov s.r.o.

    Vyrábíme a dodáváme krbová kamna, krbová kamna s výměníkem, krbové vložky, krbové vložky s výměníkem, krbové sestavy, peletová kamna a příslušenství jako krbové nářadí, kouřovody a další. Zajišťujeme záruční a pozáruční servis našich výrobků. Společnost HAAS+SOHN Rukov, s.r.o. vznikla v roce 1995 spojením bývalé tradiční rumburské firmy Rukov s rakouskou společností Reischl GmbH, čímž se stala součástí značky působící na trhu od roku 1854.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • AC Heating

    Tepelná čerpadla AC Heating české výroby, jsou určena pro vytápění rodinných domů, bytových domů i komerčních komplexů. Tepelná čerpadla jsou vybavena plynulým řízením výkonu (invertorem) a řízeným vstřikováním chladiva. Jsou vhodná pro radiátory, podlahové vytápění, stěnové topení, stropní chlazení. Řídicí systém xCC umožňuje v základním vybavení možnost připojit k internetu. Jedná se o zařízení v nejúspornější energetické třídě A +++.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444