Předvánoční pozvání

Art & decoration potřetí

Třetí ročník  prodejní a kontraktační výstavy Art & decoration se ve Veletržním paláci NG v Praze uskuteční od 3. do 5. prosince. Návštěvníkům nabídne bohatý výběr stylového nábytku, interiérového vybavení, svítidel, skla, porcelánu a keramiky, bytových doplňků, starožitnosti a výtvarného umění.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Součástí tohoto předvánočního výstavního projektu je, je stejně jako v předchozích letech  také prodejní výstava starožitností a uměleckých předmětů Amart art & antiques s kvalitní prezentací starožitného nábytku a předmětů užitého umění. Vybrané galerie a výstavní síně představí umělecká díla ze své nabídky přímo na ploše Veletržního paláce v rámci  akce Art forum Praha, která je rovněž součástí výstavy Art & decoration. V loňském roce bylo Art forum zaměřeno zejména na figurální tvorbu  60. až 80. let  -  projekt chtějí organizátoři dále rozvíjet a postupně jej zaměřit na představování jednotlivých autorů a stylů českého výtvarného a užitého umění z různých časových období.

Také doprovodné programy navazují na úspěšné nápady z uplynulých dvou ročníků. Především jde o  projekt TOP STARS zaměřený tentokrát na porcelán, který navrhli a vyrobili studenti ateliérů porcelánu a keramiky VŠUP v Praze a FUUD UJEP v Ústí nad Labem. Instalace podle tzv. Life Style skupin vymysleli a realizovali studenti Ateliéru textilní tvorby VŠUP v Praze a Katedry designu TF TUL v Liberci.
Cílem projektu je představit odborné i laické veřejnosti atraktivní formou porcelánové objekty, které vznikly v ateliérech českých designérských škol, ve spojení s textilem a dalšími materiály, a to v instalacích respektujících světové trendy ve skupinách Modern Living, Functional, Emotion a Joy. Tyto tzv. Life Style skupiny jsou sociologickou a marketingovou konstrukcí vycházející z evropské sociální struktury a předpokládaného nákupního chování zákazníků. Vztahují se především k předmětům spojeným s bytovou kulturou.

Instalace navrhli studenti Ateliéru textilní tvorby Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze a Katedry designu Textilní fakulty Technické univerzity v Liberci. V duchu trendových skupin vyprávějí příběhy, v nichž hrají sice hlavní roli porcelánové objekty, ale ostatní materiály jako je například textil, přírodní produkty, papír apod. nevytvářejí jen pozadí či kulisu instalace, nýbrž stávají se aktivním prvkem sdělení. Studenti textilního oboru se snažili ukázat svou práci a práci svých kolegů z oboru porcelán a keramika jako produkt, který by oslovil budoucího zákazníka i zajímavou a netradiční prezentací.

01.12.2004 | tz
  • AC EXPO s.r.o.

    AC Expo nabízí výstavní prostory Veletržního paláce Národní galerie v Praze. AC Expo se úspěšně etablovalo i v roli pořadatele veletržních akcí. Podílí se na organizaci komplexu řady výběrových výstav.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444