Představujeme vodní gril a jeho výhody

Teplé letní večery a prosluněné víkendy lákají k posezení s přáteli a již tradičnímu letnímu grilování. Grilovat můžeme téměř vše. Od různých mas a masných výrobků přes sýry, zeleninu a ovoce. Na výsledku grilování se však nepodílí jen kvalitní suroviny, ale také gril samotný. Rádi bychom vám představili vodní gril VOGR od společnosti Limes Litomyšl.

S vodním grilem ke zdravějšímu stravování
Vodní gril má hned několik výhod. Hlavní výhodou tohoto grilu je vodní lázeň, která dala grilu jeho název. Při grilování na obyčejném grilu na dřevěné uhlí vám marináda a šťávy z grilovaných pokrmů odkapávají zpět do ohniště. Jejich spalováním vznikají karcinogenní látky, které se dostávají zpět na grilovaný pokrm a vy je poté konzumujete. Vodní gril VOGR je konstruován tak, že nad ohništěm je nádoba s vodou, do které jsou tyto šťávy zachyceny a nedochází tak jejich spalování. Pokrmy jsou tedy mnohem zdravější a lze je podávat beze strachu i dětem.
S vodním grilem ušetříte na topivu
V grilu se topí dřevem, nikoliv briketami nebo dřevěným uhlím. Pokud vlastníte zahradu, zbavíte se větví z každoroční prořezávky, a silice, které dřevo obsahuje, dodají jídlu nezaměnitelnou chuť. Výrobce doporučuje používat především listnaté dřevo. Jehličnany jsou díky pryskyřicím aromatičtější a to by mohlo negativně ovlivnit chuť grilovaných pokrmů. Vznikající žár je částečně schlazen odpařující se vodou z vodní lázně a tento horký vzduch nasycený vodní parou grilované pokrmy nevysušuje. Naopak maso je dozlatova opečené, šťavnaté a velmi chutné. Je důležité si uvědomit, že se v žádném případě nejedná o dušení, díky silnému komínovému efektu je teplota vzduchu nad mřížkou přes 200° Celsia.
Vodní gril VOGR je velmi dobrý společník pro grilovací sezónu a našel si již mnoho spokojených majitelů, kteří na něj nedají dopustit. Pokud se chcete dozvědět o grilu více, navštivte stránky společnosti Limes nebo přímo www.vodnigril.cz a přesvědčte se sami, protože vlastní zkušenost je ta nejlepší.
23.05.2014

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444