Předokenní rolety z pohledu bezpečnosti a estetiky

Předokenní rolety

Předokenní rolety

Stínicí technika se stala neoddělitelnou součástí komfortu moderního bydlení, a to z několika důvodů. Umožňuje regulaci klimatu v obytném prostoru, pomáhá snižovat provozní náklady, zvyšuje estetickou hodnotu domu a navíc může významně přispívat ke zvýšení jeho bezpečnosti. Ukázkovým příkladem prvku stínicí techniky, který v sobě spojuje všechny výše uvedené přednosti, jsou předokenní rolety.

Zvyšují komfort i bezpečnost bydlení
Předokenní rolety si na fasádu svého domu montuje čím dál více majitelů, a to nejen novostaveb, ale i zrekonstruovaných objektů. Venkovní rolety lze totiž instalovat také do již hotových oken, to znamená i v rámci jejich výměny.

Důvodů, proč si venkovní rolety pořídit, existuje vícero. Kromě toho, že zajišťují účinnou ochranu před sluncem i světlem a zlepšují tepelně (umožňují dosáhnout úspory nákladů na vytápění až o třetinu) i zvukově (dokážou snížit hluk přicházející zvenčí až o 10 decibelů) izolační parametry objektu, představují nepříjemnou překážku při pokusech o neoprávněné vniknutí do domu. Ve staženém stavu venkovní rolety pomáhají chránit vaše soukromí nejen před zvědavými pohledy sousedů či kolemjdoucích, ale také před možným vloupáním. Velmi praktická je schopnost rolet naprogramovanými pohyby simulovat vaši přítomnost, když jste na dovolené.
Vkusný doplněk domovní fasády
Vysoce ceněné užitné vlastnosti předokenních rolet nejsou v žádném případě na úkor jejich vzhledu. Naopak. Venkovní rolety představují velice vkusný doplněk domovní fasády, který jde navíc ruku v ruce s nejnovějšími trendy moderního bydlení. A díky možnosti výběru z pestré palety různých barev (v obchodě si vždy vybíráte ze vzorníku mnoha odstínů) můžete své rolety dokonale sladit s tváří svého domu.    
Venkovní rolety vs. venkovní žaluzie
Největším konkurentem venkovních rolet jsou venkovní žaluzie, prvek stínicí techniky, který ve srovnání s roletami umožňuje víceúrovňovou regulaci intenzity světla, a zároveň efektivní větrání. Tyto přednosti venkovních žaluzií oceníte především v létě a v místnostech orientovaných na jih či jihozápad. Naproti tomu v zimě v tomto ohledu oceníte spíše rolety, které vytvářejí další izolační vrstvu a zamezují tak nežádoucímu úniku tepla. Další argument ve prospěch pořízení žaluzií představují nižší pořizovací náklady. Pokud si totiž instalujete venkovní žaluzie, nemusíte je instalovat duplicitně zevnitř. Kdežto v případě rolet se obvykle instalují venkovní a interiérové (popřípadě jiný druh stínění) rolety zároveň.    
 
Originální interirér vytvoříte pomocí látkových nebo římských rolet   
Seznamte se s více řešeními 
Možnosti, stejně jako komfort ovládání, je u venkovních rolet a žaluzií srovnatelný. Totéž platí i pro jejich estetické kvality. Pokud váháte, které z řešení zvolit, doporučujeme zajít do specializované prodejny stínící techniky a blíže se s oběma možnostmi, případně i s dalšími, seznámit.  Více informací naleznete na www.Rolrols.cz.

Rolety sluší i interiéru    
Pokud se zároveň poohlížíte po trendech v oblasti interiérového stínění, prohlédněte si nové trendy v oblasti látkových a římských rolet.
30.10.2013

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444