Předokenní rolety se vyplatí

Předokenní rolety patří k modernímu vybavení domu stále častěji, protože mají několik výhodných vlastností: představují účinnou ochranu před vloupáním, úsporu nákladů na vytápění v zimních a další úspory za klimatizaci v letních měsících.  Jedná se tak o investici, která se majiteli rozhodně vyplatí.

Úspora nákladů

Odbornými zkouškami byla zjištěna úspora nákladů na vytápění až 30% za jednu topnou sezónu. Pro standardní rodinný dům tedy jeho majitel může ušetřit až 10 000 Kč ročních nákladů vynaložených na vytápění. Vezmeme-li v potaz úsporu nákladů spojených se stále častějším využíváním klimatizace v horkých dnech letního období, není těžké si spočítat, jak rychle se nám investice do předokenních rolet vrátí.

Bezpečnost a ochrana majetku


Je dokázáno, že roletové systémy významným způsobem ochrání vaši nemovitost. V případě odjezdu na dovolenou jednoduše spustíte rolety a podstatně tím ztížíte přístup do vašeho obydlí případným nezvaným hostům.

Roletové systémy také spolehlivě ochrání okna před silným větrem, deštěm, sněhem, kroupami či jinými nepříznivými vlivy. Pokud vás trápí nadměrná hlučnost z venku, jsou předokenní rolety opět ideálním řešením. Díky prokázané zvukové izolaci přispívají ke komfortnímu bydlení majitelů dané nemovitosti.

Vzhled již není překážkou

Zatímco v dřívější době nabízeli výrobci pouze několik základních barevných provedení rolet, což mnohdy odrazovalo od jejich pořízení, dnes je již standardem široká nabídka barevného provedení dle přání zákazníka. Předokenní rolety tak naopak pomáhají jedinečným způsobem dotvořit vzhled našeho obydlí. Ideální je možnost využití nabídky rolet v zaomítacím boxu, který není nijak viditelný a nenarušuje vzhled domu..

S použitím motorického dálkového ovládání pak poskytují předokenní rolety opravdový luxus, který, vezmeme – li v potaz úsporu nákladů na vytápění a klimatizaci, v podstatě neplatíme.

Nejsou rolety jako rolety


Při výběru předokenních rolet bychom měli dát na dlouholeté zkušenosti dodavatele, ať už co se týče samotné výroby rolet, ale samozřejmě také jejich montáže. Rozhodně bychom neměli vybírat pouze na základě ceny. I zde obvykle platí, že dražší znamená přeci jen lepší, nemluvě o poskytnuté technické podpoře před i během vlastní realizace. Důležitým faktorem je také poskytovaný servis, a to jak záruční, tak pozáruční. V celkovém zúčtování pak na nákladech na předokenní rolety ještě ušetříme.

Jedním z ověřených produktů jsou v tomto směru např. rolety značky MINIROL, nabízené prostřednictvím kvalifikovaných partnerů v celé ČR.
04.05.2011 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Yale

    Firma Yale vyrábí klíče, zámky a bezpečnostní systémy a dodává je milionům lidí do více než 125 zemí celého světa. Jako jedna z nejstarších mezinárodních značek patří Yale mezi nejznámější a nejrespektovanější jména mezi výrobci zámků. V její historii najdete zásadní novace pro celý průmysl. Představuje kvalitu, design, spolehlivost, důvěru a co je nejdůležitější – bezpečnost. Cílem společnosti Yale je dát zákazníkům pocit bezpečí, aby si mohli plně užívat života bez starostí a mít volnost výběru.

  • Dřevoterm, s.r.o. - Stínicí technika PAVON

    Jsme přední český výrobce stínicí techniky značky PAVON s tradicí již od roku 1889. Vyrábíme rolety , roletožaluzie den a noc , skládané rolety plisé , japonské stěny , rolety pro střešní okna , římské rolety , vertikální žaluzie , sítě proti hmyzu , mechanické i motorové clony pro dopravní prostředky a další. K roletám nabízíme mnoho doplňků a příslušenství, včetně automatizace . Pečlivě dbáme na kvalitu používaných materiálů a zpracování, proto vám naše produkty budou spolehlivě sloužit mnoho let.  

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444