Pravidelné servisní prohlídky domu šetří peníze

Iustrační foto - Ekonomické stavby

Iustrační foto - Ekonomické stavby

I při běžném provozu domu dochází k opotřebení stavby a jejího vybavení. Rozhodně se proto vyplatí  pravidelná údržba oken a kontrola tepelného zdroje, stavu střechy i fasády. Pokud kontrolu zanedbáváme, všimneme si většinou problémů, až jsou závažnější a jejich náprava nákladná.

Když se v domě objeví na příklad plísně nebo hlubší praskliny, může se velmi rychle stát větší přítěží než zdrojem radosti. Ne každý má ale čas na pravidelné kontroly, navíc některé nedostatky laik ani nemá šanci odhalit včas. Z malých vad se bez včasného zásahu můžou stát doslova žrouti peněz. To si uvědomují i stavební společnosti. Jedna z nich, Ekonomické stavby, teď nabízí řešení, pravidelné servisní prohlídky zdarma. A to nad rámec záruční doby, po celou dobu užívání domu.

Ekonomické stavby u svých klientů v rámci nového Servisního programu každý rok zdarma provedou kompletní prohlídku domu a zajistí opravu případných závad. A to po celou dobu, kdy bude klient dům užívat. Služba tedy není nijak časově omezená a společnost tak se svými klienty zůstane v podstatě napořád. Kontrolu navíc vždy ve smluvený termín provede manažer stavby, na kterého jsou od začátku zvyklí. A kromě kontroly jim pomůže také s běžným servisem, seřídí okna, zreviduje topný systém nebo například dopustí vodu. Zodpoví také veškeré dotazy nebo doporučí novinky na trhu. Klientům je k dispozici také finanční analytik, který může poradit na příklad s  refinancováním hypotéky.

„Z našeho nedávného průzkumu vyplývá, že skoro dvě třetiny klientů každý měsíc z rodinného rozpočtu vydávají 5 až 15 tisíc jen na splátku hypotéčního úvěru. Naším cílem je postarat se o to, aby všechny další výdaje spojené s bydlením byly co nejmenší. Od nového roku stavíme jen domy v nízkoenergetickém standardu, které klientům ušetří až třetinu nákladů na vytápění. Naprosto zásadní je ale také právě pravidelná kontrola domu a včasné odhalení jakýchkoli nedostatků,“ dodává generální ředitel společnosti Ekonomické stavby, David Mencl.

V tomto případě totiž nejde jen o otravné sekání trávy nebo pravidelné čištění okapu. Bez včasného odhalení na první pohled nenápadných závad mohou nutné investice do oprav významně zatížit rodinný rozpočet. Lidé navíc nezbytnou péči o dům obecně často podceňují. Zejména u novostaveb si neuvědomují na příklad nutnost pravidelně větrat nebo rovnoměrně vytápět všechny místnosti. Na starosti s plísněmi nebo prasklinami ve zdech, které mohou následovat, se ale určitě čekat nevyplatí.

Více informací na www.ekonomicke-stavby.cz

Podívejte se i na stránky společnosti na Facebooku - www.facebook.com/ekonomickestavby.

Ekonomické stavby připravily pro své klienty a stavebníky nový stavební portál o bydlení, stavbě domu, zařizování interiéru a projektování zahrady. Najdete jej na Stavba-domu.cz.

13.06.2012

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Architektonická kancelář Křivka s.r.o.

    Architektonická kancelář Křivka nabízí kompletní služby v oblasti architektonických a projekčních prací. Kancelář byla založena v roce 1990 Ing. arch. Lubomírem Křivkou.

  • Less Mess storage

    Pronájem skladovacích prostor pro soukromé osoby i firmy. Krátkodobý či dlouhodobý pronájem zabezpečených kójí v různých velikostech mohou občané využít při stěhování a k úschově věcí, pro které doma nemají místo (kola, lyže, sezónní věci). Firmy sklady využívají jako archiv a ke skladování obchodního zboží.

  • Wienerberger

    Skupina  Wienerberger je součástí nadnárodního koncernu Wienerberger Ziegelindustrie AG, který představuje největšího světového výrobce cihel a současně lídra v produkci pálené střešní krytiny v Evropě . Skupina působí ve více než 26 zemích světa. V roce 2019 společnost Wienerberger oslavila 200 let výročí od svého založení.

  • XELLA CZ | YTONG

    Výrobce inovativního a ekologického stavebního materiálu, který v Česku patří mezi zavedené značky. Pod značkou YTONG vyrábí společnost Xella CZ pórobetonové tvárnice (obvodové stěny, příčky, překlady, obezdívky atd.), jež jsou vhodné pro stavbu rodinných domů a bytů, nebo jejich rekonstrukce.

  • IZOLTECH s.r.o. - technické izolace a zateplení budov

    Prodej, konzultace a realizace v oborech stavebních izolací a zateplení budov (fasádní zateplovací systémy, izolace staveb a rozvodů topení, sanity a klimatizací)


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444