Praktické botníky a botníkové skříně do předsíně

Botníková skříň Debbie - dub brooklyn/bílá

Botníková skříň Debbie - dub brooklyn/bílá

Předsíň je velice důležitou částí domu či bytu, kde se vítáme a loučíme s hosty. Měla by nabídnout vše potřebné pro odložení kabátů, bund i obuvi, pro rychlou úpravu zevnějšku a pro další rituály, které při odchodu z domu nebo při příchodu domů děláme. Málokdo z nás však chce, aby návštěva viděla ochozené boty či děravé papuče. Jak je šikovně zamaskovat? Schovejte vše do botníků a botníkových skříní.

Moderní žena by podle módních odborníků měla během sezóny střídat 4 až 5 párů bot. Pokud budeme sezónou myslet roční období, měla by žena skladovat během roku až 20 párů bot na denní nošení. Muž je na tom o něco lépe, během roku si praktický muž vystačí s 8 až 10 páry obuvi. A co děti? S nimi vám počet párů bot ještě o něco stoupne. Kam to všechno uskladnit? Pokud nemáte půdu, kam byste do krabic uskladnili sezónní obuv, ani velkou šatnu, jsou řešením botníky a botníkové skříně. Ty můžete umístit jak do šatny, tak do malé i velké předsíně.


Špatně vybraný botník mimochodem poznáte i podle toho, že namísto, aby členové rodiny boty uschovali, budou je hromadit před botníkem. Pokud máte také tento problém, je na čase pořídit si nový botník. 
Botníková skříň rohová Carmen - černá/bílá

Vybírat mezi botníky do předsíně není až tak těžké. Změříte si prostor, který pro skříňku máte k dispozici, rozhodnete se pro odstín, který bude ladit k interiéru a spočítáte si, kolik párů bot vlastníte. Pokud nevíte, mezi jaké typy botníků jsou, rádi vám je představíme.

Ať se rozhodnete pro botníky samostatně stojící na zemi, visící botníky, botníky klasické policové nebo botníky s vyklápějícími se policemi, vždy mějte na paměti, že prostor na úschovu bot by měl být dostatečně velký. Nejen proto, aby se tam vlezla veškerá obuv, ale aby byla jejich úschova také snadná.

Botníková skříň Debbie - dub brooklyn/bílá, Botníková skříň rohová Carmen - černá/bílá
 

Zejména v letním období, kdy se chodidla v obuvi nadměrně potí, může vzniknout v botníku nepříjemný zápach. Kvůli tomu jsou některé typy botníků buď otevřené, nebo nabízejí perforovanou část (nejčastěji vzadu skříňky), která zajišťuje dostatečné odvětrávání. V každém případě si můžete pořídit pohlcovač pachu do botníku, který prostor osvěží.

Botníky a botníkové skříně do každé předsíně

Obáváte se, že do malé předsíně si nemůžete dovolit botník a už vůbec ne botníkovou skříň? Opak je pravdou. Botníky s výklopnými boxy, které jsou obvykle rozdělené do dvou řad se vyrábí již od hloubky 20 cm. Takto úzkou skříňku v různé výšce i šířce lze umístit téměř kdekoliv. Pozor jen na nestabilitu botníku. Čím vyšší a užší botník je, tím větší je riziko převážení. Proto doporučujeme skříňku na obuv vždy přichytit ke zdi. Pod horní deskou moderních botníků bývá umístěn úzký šuplík, který slouží na odložení klíčů nebo doplňků pro obuv. 

Botník Varios 2D1S – káva, bílá
 
Do botníkových skříní můžete pohodlně poskládat kolem 34 až 3 párů bot, přičemž vám pořád zůstane místo pro jiné doplňky, jako jsou čepice, šály, šátky, rukavice či sluneční brýle. Díky botníkovým skříním nebudete muset řešit všude se povalující boty a vaše předsíň bude za každé situace perfektně uklizená. Botníkovou skříň můžete umístit například přímo do studentského pokoje, kde bude kromě jiného sloužit také jako designový nábytek.

Botníková skříň Sally – šedá
Předsíň má vítací funkci. Protože je vizitkou vašeho domu, vybavte si ji co možná nejlépe. Dobře zařízenou předsíň poznáte tak, že budete mít vždy uklizené boty, pokaždé najdete své klíče a při odchodu si nezapomenete vzít deštník. Inspirujte se předsíněmi i botníkovými skříněmi na Obyvaci-pokoj.eu.
05.06.2017 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444