Pragointerier přitahuje

Od nového bytu po doplňky pro radost
Jedenáctý ročník mezinárodního veletrhu nábytku, bytového textilu, svítidel a doplňků Pragointerier - New Design se od prvních minut svého zahájení těší obrovskému zájmu. Protože je pořádán společně s veletrhem BYDLENÍ 2004, představuje pro návštěvníky možnost naplánovat si na místě koncepci nového bydlení a podniknout první kroky k jeho získání, stejně jako objednat si nový nábytek nebo odnést si odtud cenově nenáročný drobný doplněk.

Koupit si tu lze téměř vše a vystavovatelé poskytují na většinu výrobků výhodné veletržní slevy.
Letošního Pragointerieru, který probíhá ve dnech 19.-22.února v areálu Výstaviště Praha Holešovice, se účastní rekordní počet (500) vystavovatelů z jedenácti zemí. Návštěvníci se mohou seznámit s expozicemi stylového nábytku z Indie, světel z Hong Kongu, bytového textilu z Rakouska, obdivovat návrhy italských designérů, bohatě zastoupena je produkce slovenských firem. O tématickém rozsahu veletrhu vypovídá i spolupráce odborných organizací jako jsou Asociace českých nábytkářů, Asociace textilního, oděvního a kožedělného průmyslu, Obec architektů, Svaz výrobních družstev, Asociace interiérové tvorby, Unie výtvarných umělců, Cech podlahářů a parketářů, Svaz kameníků a kamenosochařů ČR nebo Sdružení podnikatelů v pohostinství a cestovním ruchu.
Posledně jmenované sdružení např. participuje na samostatné sekci věnované interiérům hotelů a restaurací umístěné v Křižíkově pavilonu E.
Křižíkovy pavilony patří k výstavní ploše veletrhu Pragointerier letos poprvé právě díky mimořádnému zájmu vystavovatelů. V jednom z nich najdete také rozsáhlou sekci kuchyní a jídelen. V nejbližší době si na stránkách www.bydleni.cz budete moci přečíst samostatnou reportáž o jídelních setech společnosti IKTUS.
V sekci čalouněného nábytku patří k atraktivním zajímavostem židle-křeslo, kus sedacího nábytku, který pohodlně umístíte do jednopokojového bytu, kde se tak mohou čtyři lidé pohodlně najíst u jídelního stolu a posedět u konferenčního stolku nad kávou.
Významnou součástí Pragointerieru je sekce nazvaná New Design, kde mohou návštěvníci obdivovat technologické novinky jako například televizi zabudovanou v zrcadle nebo mobilní krb, o který je velký zájem.
Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Veletrh je doplněn rozsáhlým doprovodným programem, odborným i zábavným. Nejnabitější budou pátek a sobota, o jejichž náplni budeme ještě své čtenáře informovat. V pátek večer na společenském setkání osobností z oboru budou v Lapidáriu Národního muzea mj. vyhlášeny nominace na ocenění . Jde o 13.ročník soutěže, kterou vyhlašuje Design centrum České republiky, pod jehož odbornou garancí se veletrh koná.
Pokud byste na veletrhu Pragointerier hledali stánek BYDLENÍ.CZ, které je jedním z mediálních partnerů tohoto ročníku, najdete jej ve vstupní hale pod číslem A12.
19.02.2004 | sm

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444