Pragointerier jako jeden z mála

Veletrhů, které jsou na trvalém vzestupu, v současné době není příliš. Mezi ně lze ovšem s naprostou samozřejmostí zařadit veletrh Pragointerier, který pořádá společnost Incheba Praha na pražském Výstavišti. V pořadí již 13. mezinárodní veletrh nábytku, podlahovin, bytového textilu, svítidel a doplňků, tentokráte opět pod názvem Pragointerier - New Design, se uskuteční ve dnech 3. - 6. 2. 2005.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Když v letošním roce přišel pořadatelský tým s myšlenkou připravit veletrh i v termínu podzimním, dobře věděl, co činí. Zájem vystavovatelů o účast na prestižní akci to jen potvrdil. Na obou veletrzích, únorovém a zářijovém, se prezentovalo celkem 759 firem. Že oblast interiérové tvorby produkuje neustále novinky a veřejnost má o ně zájem, ví dobře každá z nich.


Výstaviště Praha nabízí vystavovatelům k jejich prezentaci na veletrhu Pragointerier prostorovou kapacitu Průmyslového paláce, Křižíkových pavilónů a dvou mobilních hal. Expozice bytového textilu a nabídku ložnic najdou nyní návštěvníci v obnovené secesní hale Průmyslového paláce. Sekci stylového nábytku a doplňků, stejně jako sedacímu nábytku, obývacím pokojům a kancelářskému nábytku, jsou věnována obě křídla Průmyslového paláce. Kuchyně a jídelny budou situovány do jednoho z Křižíkových pavilónů. V dalším z nich je vyhrazen prostor pro zahradní nábytek. Sklo a doplňky jsou pak umístěny ve třetím. Tradičně je Pragointerier spojen s výstavou Bydlení 2005, pořádanou společností M.I.P. Group, která poskytuje informace o nových možnostech bydlení a jeho financování.  Tu bude možno navštívit v mobilní hale hned u vstupu na Výstaviště. Částečně je také určena pro prezentaci designového nábytku,svítidel a podlahovin.Vzhledem k očekávanému velikému zájmu vystavovatelů rozšířil pořadatel prostor Průmyslového paláce další mobilní halou.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku

Již potřetí v historii se uskuteční v rámci veletrhu Pragointerier - New Design projekt Hrnčířské trhy. Ve spolupráci s  organizátorem prestižních berounských hrnčířských trhů připravuje management veletrhu akci, která svou jedinečností a rozsahem láká tisíce návštěvníků. V roce 2004 se na veletrhu Pragointerier - New Design sešlo 89 keramiků a pořadatel již nyní počítá s nárůstem tohoto počtu pro příští rok. Tato specializovaná akce se odehrává v Křižíkově pavilónu B, jehož celý prostor je vyčleněn právě pro křehkou krásu keramiky. Hrnčíři se sjedou ze všech koutů republiky, jelikož projekt Hrnčířské trhy na veletrhu Pragointerier si získal mimořádně dobrou pověst.


Součástí programu veletrhu budou mimo jiné i soutěže, nejen pro odborníky, ale i pro návštěvníky. Připravena je soutěž dekoratérů - Lůžko v interiéru a soutěž floristů - Květina v interiéru. Ohlasy na předchozí soutěžní projekty předesílají, že účast soutěžících bude opět velmi silná.  Návštěvníci budou mít možnost zúčastnit se nejrůznějších soutěží, pořádaných jednotlivými vystavovateli.

Kliknutím zobrazíte plnou velikost obrázku
Silný dynamický nárůst posouvá veletrh Pragointerier mezi přední středoevropské interiérové veletrhy. Již v prvních dnech po skončení zářijového Pragointerieru se přihlásily k účasti na Pragointerier - New Design desítky firem, které k dnešnímu dni již přerostly prostor Průmyslového paláce.
Mezi vystavovateli najdeme mimo jiné opět společnost ELBEN, TON Bystřice p. Hostýnem, sekci podlahovin obohatí společnost Parket Atelier nebo Velvet, sekci sklo a doplňky pak například firma Paramit. Ze zahraničních vystavovatelů jmenujme např. německé firmy ADO Gardinenwerke s bytovým textilem nebo Baden Import s dekoračními předměty, kovový a školní sedací nábytek přiveze maďarská firma Alex a po dlouhé době se opět představí firma Španělský nábytek, která dováží nábytek španělských výrobců.
Jak se stává již tradicí, všechny přihlášené firmy opět navýšily plochu svých expozic. Můžeme proto předpokládat, že veletrh Pragointerier naplní veškerá očekávání a přinese úspěch všem vystavovatelům a potěšení návštěvníkům.
Bližší informace o vystavovatelích a doprovodných programech najdete na www.pragointerier.cz, nebo přímo kontaktujte organizátora akce: Incheba Praha, spol. s r.o.,  tel.: 00420 220 103 480

09.11.2004
  • INCHEBA PRAHA spol. s r.o.

    Incheba Praha pořádá výstavy a veletrhy od roku 1992. Veletržní činnost mateřské společnosti Incheba na území České a Slovenské republiky se však datuje již od 60. let.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444