Pračky: Vyznejte se v nových technologiích

V poslední době se na trhu rodí mnoho nových technologií v oblasti praček a sušiček. Mezi ně patří parní programy, bezuhlíkové motory a stále větší objemy bubnů. Tyto spotřebiče většinou přijdou vhod větším rodinám, ale využití pro ně najde snad úplně každý. Jak se pračky s těmito technologiemi liší od běžných praček?

S parním programem můžete prádlo „oživit“

Kouzlo praček s parním programem, které můžeme vidět například u výrobců AEG nebo LG, spočívá v tom, že prádlo nadýchají a osvěží. To se hodí v případě, že jste se pohybovali například v zakouřeném prostředí, kde vám oblečení nepříjemně načichlo. Krátký parní program prádlo vrátí do původního stavu. Další možností je použít páru přímo při praní. V tom případě bude prádlo hned po vytažení z pračky nebo ze sušičky znatelně nadýchanější a jemnější než při klasickém programu.

Bezuhlíkové motory nabízí mnohem delší životnost

Na rozdíl od klasických motorů s uhlíky, které vyžadují častou údržbu, motory bez uhlíků nabízí téměř nekonečnou životnost. V klasické pračce si častou pozornost vyžaduje komutátor a uhlíky.

Naopak v pračce s bezuhlíkovým motorem nenajdete ani komutátor, a tak postačí jen minimální údržba. Bezuhlíkové motory jsou také výkonnější než klasické, avšak mají i svoji nevýhodu. Je totiž známo, že tyto motory mírně piští. To někomu může vadit, obzvláště pokud jste zvyklí prát na noční proud a pračku máte blízko ložnice. Výhody přesto převažují, a mnoho výrobců se tudíž na tyto motory zaměřuje.


Větší rodiny a sportovci využijí pračku s objemnějším bubnem

V poslední době se zvyšují nároky domácností na objem bubnu pračky či sušičky, a výrobci samozřejmě vychází požadavkům spotřebitelů vstříc. A tak už na trhu najdeme i pračky s kapacitou nad 8 kg, protože většina domácností chce zejména ušetřit. Nepochybně se totiž vyplatí vyprat více prádla najednou než prát menší množství dvakrát, ať už z hlediska času či nákladů. Není proto divu, že se spotřebiče s větší kapacitou začínají vyrábět čím dál více, aby výrobci zvládli uspokojit tento rostoucí trend.


Moderní spotřebiče disponují hned několika užitečnými technologiemi

K výčtu úsporných technologií bychom mohli ještě přidat např. systém autodose, který vám sám nadávkuje prací prostředky, tedy prášek i aviváž, nebo stále se snižující energetické nároky spotřebičů. Ty se dostaly do kategorie A+++, což značí až 50% snížení nároků oproti standardu. Většinou ale nenajdete pračky pouze s jednou z výše jmenovaných technologií, ale spíše ty, které kombinují i parní programy a velkou objemovou kapacitu. Takové pračky jsou ideální volbou pro větší rodinu. Pokud žijete sami, pravděpodobně vám postačí pračka či sušička s parním programem a klasickým objemem.
04.09.2017 | redakce

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • Los Kachlos s.r.o.

    Los Kachlos je od roku 1996 významný český prodejce obkladů a dlažeb a výhradní dodavatel předních španělských i italských výrobců. Ve značkových showroomech v Praze, Brně, Zlíně, Uherském Hradišti a Bratislavě jsou k vidění obklady do koupelny , obklady do kuchyně , dlažby do interiéru i venkovní dlažby v nejrůznějších stylech a formátech a zejména té nejvyšší kvalitě.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444