Pračky Indesit a Hotpoint – 4 designové řady, nespočet možností pro každého

Potřebujete novou pračku a v široké nabídce se špatně orientujete? Přinášíme vám přehled možností značek Indesit a Hotpoint, jejichž pračky jsou na trhu velmi oblíbené. Obě značky, Indesit i Hotpoint, nabízí celkem čtyři designové řady předem plněných praček. Odlišují se vzhledem, technologiemi, možnostmi pracích programů, kapacitou prádla nebo cenou. Vybere si tak náročnější uživatel, který požadujete něco speciálního, i běžný spotřebitel s malou domácností nebo omezeným rozpočtem.

Hotpoint Aqualtis – netradiční design s prvotřídními technologiemi

Pračky řady Hotpoint Aqualtis vás na první pohled zaujmou svým designem. Klasický kulatý tvar dveří mají nahrazený novým zpracováním ve stříbrné barvě, které sahá od spodního oblouku plnicího otvoru až k horní hraně pračky. Ovládání včetně LCD displeje je integrované do dveří, zásuvka na prací prostředky je skrytá za dveřmi a esteticky nenarušuje celkový design. Kromě netradiční estetiky pračky Aqualtis oceníte mnoho praktických technologií a funkcí. Direct Injection přeměňuje prací prostředek před vypuštěním do bubnu na pěnu s o 60 % vyšším čistícím výkonem než v případě spláchnutí prášku vodou přímo na prádlo. Díky lepší aktivaci pracího prostředku je možné snížit teplotu praní na pouhých 20 °C se stejnou účinností jako při praní na 40 °C. Do paměti můžete uložit až tři nejčasteji užívané kombinace programů a funkcí, takže se zbavíte nutnosti pokaždé programy nastavovat. Nechybí parní praní, antialergenní cyklus, program pro praní vlny Woolmark Platinum Care, cyklus Bed & Bath uzpůsobený pro ložní prádlo a ručníky a další. Díky speciálnímu bezuhlíkovému motoru doplněnému o tři zvukotěsné panely a inteligentnímu čerpání vody je omezena hlučnost na minimum. Speciální termoizolační materiál vany napomáhá lépe udržet teplotu vody a snížit spotřebu energie. Díky tomu dosahují pračky Aqualtis energetické třídy až A+++. V portfoliu najdete modely s kapacitou 6 – 11 kg prádla, například model AQ114D 697D EU/B.

Hotpoint Futura – programy Eco a precizní odstraňování skvrn

Značka Hotpoint nabízí také klasické designové pojetí v podobě řady Futura. I zde však najdete praktické prvky jako je pohyblivá rukojeť na dvířkách, zvětšená dvířka pro lepší plnění s výběrem z více barev (bílá, stříbrná, antracitová) nebo rotační zásuvka na prací prostředky namísto klasické výsuvné. Pračky Futura umožňují upravit prací cyklus opravdu na míru vašim potřebám včetně možnosti nastavení intenzity praní s ohledem na typ látky a míru znečištění. Revoluční program Odstraňování skvrn dokáže zbavit tkaniny až 20 nejčastějších skvrn tím, že pračka využívá různých teplot vody v kombinaci s přesně cílenými pohyby bubnu. Pro úsporné praní jsou určeny tři programy Eco, které uspoří až 65 % energie v porovnání se standardními cykly na 30 °C a to díky praní ve studené vodě při pozměněné rotaci bubnu. Nechybí ani speciální antialergenní péče s přidanými 3 úrovněmi máchání nebo praní v páře. S kapacitou 6 – 10 kg prádla dosahují pračky energetické třídy také až A+++, například WMG 8237BS EU.

Indesit INNEX – ovládání, které baví

Pračky ovládané pouze jedním stisknutím tlačítka Push & Wash přináší řada Indesit INNEX – pračka se zapne a spustí nejběžněji používaný prací cyklus Bavlna & Syntetika. Ten během 50 minut vypere 4 kg prádla při teplotě 30 °C s 1200 otáčkami při odstřeďování. Pračky INNEX mají samozřejmě dalších 14 pracích cyklů pro až 8 kg prádla s klasickým nastavením. Nechybí ty určené pro sportovní oblečení nebo jemné prádlo, rychlé praní, osvěžení prádla nebo antialergenní péče. Tři programy jsou určeny pro účinné odstranění skvrn, při kterých si nastavíte jejich původ (Jídlo, Outdoor, Práce) a pračka tomu praní přizpůsobí. Aktivní lidé jistě ocení možnost Fast Forward – předčasné ukončení jakéhokoliv pracího cyklu za pouhých 20 minut například v okamžiku, kdy potřebujete odejít z domova. Pračky INNEX (například XWE 81283X W EU) automaticky nastavují množství vody dle aktuální náplně prádla a mimo jiné i díky tomu dosahují energetické třídy až A+++.

Indesit Eco Time – úsporné praní i v nižší cenové kategorii

Pračky Indesit Eco Time jsou vybaveny technologiemi a pracími cykly vyvinutými pro snížení spotřeby energie a vody, ochranu barev a tkanin, to vše se zachováním perfektního výsledku praní. Senzorový systém Water Balance udržuje ideální množství vody dle množství praného prádla. Tři programy 20°Zone perou při pouhých 20 °C. Spotřebují tak méně energie, ale díky speciálním pohybům bubnu vyperou stejně dobře jako při 40 °C. Na výběr je Bavlna standard, Mix nebo 20min. Osvěžení prádla. Doplňkové tlačítko Energy Saver umožňuje prát ve studené vodě s pozměněnou rotací bubnu, která docílí kvalitního vyprání prádla také s maximální úsporou energie. Kromě těchto cyklů jsou pračky Eco Time vybaveny programy pro sportovní oblečení, hedvábí, džíny, rychlým praním nebo programem pro snadné žehlení. Kapacitu nabízí až 8 kg, energetickou třídu až A++. Tuto řadu poznáte podle počátečních písmen IW, například model IWDN 61282X9 C (CZ).
Všechny designové řady přináší také modely ve slim, případně ultraslim verzi pro případ, že na klasický rozměr nemáte doma dostatečný prostor.
29.04.2015 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444