Pozvěte přírodu a její barvy do ložnice

Víte, že teplé nebo studené barvy mohou ovlivnit pocitovou teplotu v ložnici až o několik stupňů? Barvy v interiéru mají velký význam. Dávají mu typický charakter, mohou opticky ovlivňovat velikost prostoru a působí i na naši psychiku.

Kombinovat barvy v interiéru lze mnoha způsoby - jedním z nich je vycházet z přírody a čtyř ročních období. Jaro, léto, podzim a zima – každé období se příroda vybarvuje do jiných barev, které mohou být inspirací, jaké barvy do daného interiéru využít.

Postel z masivního dřeva je skvělým základem pro různé barevné kombinace ložnice. Dřevo je nadčasový materiál, má jedinečnou strukturu a tak každý kus nábytku je originál. Přírodní dřevo významně dotváří mikroklima interiéru, dodá prostoru na útulnosti a v ložnici podpoří příjemný spánek. 
 

Ložnice v barvách jara

Barvy jara jsou svěží, jasné a veselé. Převládají měkké teplé tóny. Inspirací může být zeleň jarní trávy, žluté narcisy nebo růžové tóny kvetoucích stromů. 
 

Ložnice v barvách léta

Léto vyznává tlumené a elegantní barvy, příjemným způsobem chladné. Nechte se inspirovat barvami moří a pláží, zelenými loukami nebo barvami letních plodů.  

 

Ložnice v barvách podzimu

Podzim nabízí syté a zářivé barvy. Šikmé sluneční paprsky dodávají všem barvám teplý nádech. K podzimu patři červená jablka stejně jako hnědé tóny sklizených polí.  

 

Ložnice v barvách zimy

Zima je charakteristická svými chladnějšími odstíny. Vedle černé a zářivé bílé se prosazují studené modré a zelené barvy. Ty mohou být v kontrastu třeba se žlutou nebo červenou.
 
Na obrázcích je použita postel Rita z masivního jádrového buku z JMP Studia zdravého spaní. Ve Studiích JMP najdete širokou nabídku postelí a ložnic české výroby a také kvalitní a značkové matrace a rošty – pro dospělé i děti. 
 

Ložnice inspirovaná barvami přírody

 
JMP Studio zdravého spaní
08.05.2017 | PR
  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444