Ingredience jablka 150 g másla 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek cukru krupice 2 velká vejce hrst vlašských ořechů skořice sůl strouhanka |
Postup Omyjeme jablka a odstraníme jádřince. Jablka nakrájíme na slabé plátky. Těmi poklademe dno koláčové formy, kterou si předem vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Z plátků jablek klidně vytvořte více vrstev. Cukr vyšleháme s vejci, přimícháme změklé máslo, mouku, skořici a špetku soli. Těsto nalijte na jablka. Nakonec těsto posypte nahrubo rozemletými ořechy. Pečte v předehřáté troubě asi 45 min na 180°C. |
Pozdně letní jablečný koláč
Také máte rádi babí léto? V září pro mnohé z nás začíná nejkrásnější část roku. Během sklizně můžeme nastavovat tvář teplému sluníčku a užívat si ostrých barev přírody. Posbírejte letní jablíčka, upečte si jablečný koláč a těšte se na podzim.