Postele z pravého dřeva

Postel Calinda

Postel Calinda

V dnešní době si můžete pořídit ložnici ze spousty druhů materiálu. Někdo preferuje nábytek čalouněný, jiný si dopřeje extravaganci s kovovým nábytkem. Cenově výhodnější je pak nábytek z lamina či jiných umělých materiálů. Skoro by se zdálo, že zájem o pravý masivní nábytek, který hrál prim už za dob našich babiček a dědečků, pomalu upadá. Opak je však pravdou.

Ložnicový nábytek z masivního dřeva se stále drží na špici oblíbenosti u všech, kteří vyžadují kvalitu, dlouhou životnost a hlavně nezaměnitelný pocit vědomí, že dominantou jejich ložnice je v podstatě kus přírody. Pokud si pořídíte postel z pravého dřeva, máte jistotu, že jste majiteli unikátního produktu, neboť jeho struktura, kresba či dokonce vůně nebude nikdy naprosto stejná s kterýmkoliv jiným produktem. Pravé dřevo také postupem času mění svůj odstín z tmavého na světlejší a opačně, což je přirozený proces, díky němuž nábytek zraje jako dobré víno. Životnost, která je zpravidla i několik desítek let, jen utvrzuje v tom, že do kvalitní dřevěné ložnice se rozhodně vyplatí investovat.

Jaké dřevo ale vybrat?

Nabídka dřevin je v současnosti velmi pestrá, a proto je třeba vybírat pečlivě. Cenově nejpřijatelnější variantou, jak si dopřát kvalitní masivní nábytek, je volba některého z tzv. měkkých typů dřev jako například smrk či borovice. Tyto dřeviny bývají velmi často opomíjeny i přesto, že se jedná o plnohodnotné materiály, které se vyznačují vysokou pružností, lehkostí a také větším množstvím suků, které dodávají jednotlivým kusům nábytku patřičnou originalitu. Díky tomu, že jsou měkká dřeva lehce opracovatelná, lze je bez problémů použít i pro výrobu designových postelí.
Ložnice VeraLožnice Vera

Ten, kdo si potrpí na pevná a tvrdá dřeva, jistě ocení například bukové dřevo, které je vzhledem ke své tvrdosti, odolnosti a jemné kresbě jedním z nejoblíbenějších. Bukové dřevo se vyznačuje mimo jiné i svou jemnou kresbou, která přechází až do jednolitosti. Vybírat lze ze spousty barevných odstínů, a to od světlého přírodního až po odstíny tmavé. Tím, že se bukové dřevo hojně využívá i v potravinářství (např. pro výrobu dřívek k nanukům nebo vařeček), je nezpochybnitelně garantována jeho zdravotní nezávadnost.



Mezi „luxusnější“ typy dřevin pak můžeme řadit čím dál více oblíbenější dub, který je vysoce estetický a je typický svým tmavším zbarvením. K dispozici je jak klasický dub z našich končin, tak i exotický malajský dub, který uspokojí i toho nejnáročnějšího uživatele.
Ložnice Flores
Postel Flores
JMP Studio zdravého spaní®
www.loznice.cz
16.12.2016 | PR
  • JMP - Studio zdravého spaní®

    Značkové matrace a rošty pro dospělé, děti, alergiky, seniory, vysoké váhové kategorie, široká nabídka postelí a ložnic, rozkládací postele, polštáře a přikrývky – to vše najdete v JMP Studiích zdravého spaní® v Praze, Brně a Valašském Meziříčí.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444