Popularita domácích udíren se stále zvětšuje

Poptávka po domácích udírnách rok od roku strmě roste. Stále více přibývá případů, kdy si lidé udí maso a uzeniny sami. Jedním z pochopitelných důvodů tohoto trendu je mimo jiné fakt, že chceme vědět, co ve skutečnosti jíme.

Mylná je domněnka, že se jedná výhradně o venkovskou záležitost. Čím dál více majitelů udíren se najde mezi obyvateli měst. Kromě tohoto trendu lze vypozorovat odklon od klasických udíren směrem k takovým, do nichž se přikládá dřevem. Kdo vyžaduje modernější zařízení, využije elektrickou udírnu. Ta se liší topením. Nevyužívá se pro ně kusové dřevo, ale štěpky nebo udící brikety. Zde záleží na typu udírny.

Mezi nesporné výhody patří jednoduchá regulace udírny – navolíte teplotu, čas uzení a udírna funguje až 8 hodin zcela sama,  bez zásahu uživatele. Velkým plusem je rovněž vysoká míra požární bezpečnosti – udírny se vyrábí z kovu a jsou nehořlavé. Díky výborné tepelné izolaci skříní udíren navíc kouř minimálně dehtuje a uzené maso má tudíž krásnou barvu, není zčernalé.


Uživatel se zároveň nemusí soustředit na to, jak by měl topit. Tuto činnost dělá udírna vždycky sama a podle zvoleného nastavení pokaždé stejně. O to více se každý může věnovat přípravě toho, co udí – nakládání masa, výrobě klobás a dalším činnostem, například pomalému grilování na americký způsob, které některé typy udíren rovněž umožňují.


27.01.2020 | PR
  • Vladeko spol. s.r.o.

    Vyrábíme zahradní nábytek, zahradní domky, chaty, ale i zastřešené zahradní pergoly, dřevěné masivní a dětská hřiště – veškeré výrobky ze dřeva pro dům i zahradu. Provádíme i montáže všech našich výrobků.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444