Pohodlný přístup na střechu zajistí střešní dveře

Ploché střechy a střešní terasy, které vznikají na domech kolem Václavského náměstí v Praze, ale i v centrech dalších měst, nadchnou romantiky svou vzdušností a prostorem i realitní makléře a developery růstem prodejní ceny bytu. Chytré řešení vstupu na terasu či střechu představují střešní dveře Solara.

Vhodně navržený vstup umožní průchod se vzpřímenou hlavou a zároveň dostatečně široký, například pro tác s kávou. Přístup na terasu, balkon, střešní bylinkový záhon nebo zahradu je pohodlný a naprosto odlišný například od žebříku či mlynářských schodů.

Koncepce celoprosklených střešních dveří Solara umožní projít střechou po příjemném schodišti, které zároveň plně prosvětlí interiér. Délka střešních dveří je 2,8 a 3,4 m, navržená pro pohodlný sklon schodiště a dostatek podchozí výšky i pro muže v klobouku či dámu na vysokých podpatcích. Šířka 800 mm je řešená pro komfortní průchod. Součástí dokumentace podkladů Solara je i doporučený návrh schodišťového ramene a tvar ostění.
 

Design střešních dveří Solara pro rok 2019

“Pracovali jsme dál na designu střešních dveří a výsledkem je celopřesahové sklo, které kryje klempířské prvky a působí velmi cool. Bylo použito mnoho dílčích pohledových vylepšení a také nové cenově dostupné elektroovládání pro výklopné střešní dveře. A doporučené řešení montáže s usazením do konstrukce ploché či šikmé střechy, ve variantě betonového stropu i dřevěné stropní konstrukce zase těší stavitele.” uvádí Jakub Formánek ze společnosti Solara.
 

Tepelně-izolační zpracování a elektromotory

Střecha je tepelně nejvíce namáhaným místem domu v zimních i letních výkyvech. Výborně provedená tepelně-izolační vrstva obsahuje 3sklo, zdvojené těsnění mezi rámem a křídlem, velmi teplý sendvič rámu střešních dveří a přípravu na přímé napojení tepelné izolace střechy i přímé napojení například foliové PVC krytiny.

Posuvné střešní dveře Solara lze ovládat manuálně i pomocí elektromotoru, výklopné střešní dveře Solara jsou vždy elektromotorické. Součástí dodávky pro zcela neviditelnou i pro pohledovou variantu elektrootvíračů může být sestava dešťového a bezpečnostního senzoru a záložního zdroje. Řídící jednotka je připravena k napojení na domácí inteligenci a ovládací aplikace. 

Fotogalerie referencí a poradenství k výrobku

Chcete-li si užívat střešní terasu či její stavbou zvýšit prodejní cenu bytu, navštivte fotogalerie referencí a využijte poradenství ke střešním dveřím na obchod@solara.cz nebo telefonu 602 176 036 - třeba o možnostech fungujícího napojení plochy pochozí terasy a jejího správného odvodnění.
31.01.2019 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444