Pohodlí domova během letních dnů? Snadno a rychle

Letní měsíce pro všechny představují čas prázdnin a dovolených. Je to čas odpočinku, ale zároveň nám to přináší starosti, kam se schovat před teplem. Za letních veder se střecha rozpálí a v horním patře se nedá spát. Stropem prostupuje teplo do obytných prostor. V zimě je zde naopak chladno, protože teplý vzduch v místnosti stoupá ke stropu a hledá skulinky, kudy by unikl ven.

Jednotlivé druhy zateplení rodinných domů mají jediný úkol – snížit výdaje domácností za vytápění. Abychom si doma uchovali tepelnou pohodu, budeme muset v létě klimatizovat a v zimě více topit. To povede k velkému nárůstu výdajů za energie. Opravdu se nenajde způsob, jak je udržet ve snesitelných mezích? Jistěže najde.

Úspora k nezaplacení

Ideálním řešením je zateplení půdy domu minerální foukanou izolací. Dokonale utěsní i ty nejmenší skulinky, kudy by teplý vzduch mohl uniknout. Zamezí horku proniknout v létě do ložnic. Zvýší požární odolnost domu a tlumí hluk. Nechutná hmyzu ani hlodavcům a zabrání vzniku plísní.
Zateplení stropu posledního podlaží je nejrychlejším, nejefektivnějším a nejlevnějším řešením zateplení. Ušetří až 30% nákladů na otop. Zkuste ověřenou kvalitu –  minerální izolaci MAGMARELAX®. Rozdíl teplot v obytných místnostech ucítíte hned po zateplení, a to průměrně o 5 stupňů. 

 

Nezateplenou plochou střechou sálá opravdu hodně tepla

Pokud bydlíte v rodinném domku s plochou pultovou střechou, možná se vám v opravdu horkých letních dnech dost špatně usíná, protože interiér je přehřátý. V noci nepomáhají ani otevřená okna dokořán a stále se cítíte, jako by v domácnosti bylo zapnuté topení. A nejste daleko od pravdy, protože do místností opravdu může sálat teplo z něčeho horkého. A jsou to právě střechy.

Tento problém se může zdát, jako začarovaný kruh, který nemá jednoduché řešení. Prostory mezi stropem a střešní krytinou jsou malé a přístup je špatný. Ideální volbou je samozřejmě zateplení plochých střech. Mnohé technologie a materiály se ale do těchto stísněných prostor velmi složitě instalují a realizace bývá nekvalitní. Naštěstí však existuje materiál i metoda, které si poradí i se zateplením těchto prostor dokonale. Jediné, co je zapotřebí je malý vstupní otvor – vikýř, kterým dovnitř projde člověk. 
 

Technologie systém MAGMARELAX

Ideální pro zateplení plochých je využití foukané minerální izolace MAGMARELAX. Izolace se nafouká pomocí hadice do střešních prostor a vytvoří souvislou izolační vrstvu. Systém MAGMARELAX dosahuje skvělých tepelně-izolačních hodnot a dokáže skvěle bránit pronikání tepla. 

Máte šikmou střechu, nezoufejte!

Magmarelaxové izolace nejsou vynikající pouze pro domy s plochou střechou. Stejně vhodné jsou i pro domy se sedlovou střechou. Zateplení půdy pod šikmou střechou nabízí i další výhodu. Můžete si nechat vytvořit novou, velice atraktivní podlahu na půdě. Rozšíří se tak obytný prostor, čímž se významně zhodnotí dům. Podlaha je smontována jako konstrukce z OSB desek. Povrch je dokonale rovný a hladký. Dobře se udržuje a uklízí. Minerální vata se aplikuje zafoukáním přímo do konstrukce podlahy. Prostor půdy je okamžitě připraven k původnímu užívání. 

Výhra pro vás

Zateplení střechy vám pomůže odstranit všechny vaše problémy. Pobyt v letních dnech v domě se stane příjemným a v zimě zase udrží teplo. Vše je hotovo za pár hodin za plného chodu domácnosti bez hluku a nepořádku. A ročně ušetříte tisíce za topení.

Více najdete na www.mojeizolace.cz nebo na telefonu 800 100 533.
24.07.2019 | PR
  • IP Polná s.r.o.

    Společnost IP Polná je rodinná firma s více než 27letou tradicí tvořena týmem zkušených stavebních odborníků a energetických specialistů. Posláním společnosti je šetřit energii a pracovat vždy odborně s použitím těch nejkvalitnějších surovin. Za dobu své působnosti společnost zateplila více než 27 400 rodinných domů, zrevitalizovala přes 1 100 bytových domů a pomohla desítkám měst a obcím. Od roku 2012 se také věnuje developerské činnosti zabývající se novým moderním bydlením v centru Prahy.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444