- Doba přípravy: 40 min plus 45 min pečení
- Obtížnost: lehká
- Počet porcí: 6
Koláč 350 g hladké mouky |
Postup V míse si smíchejte hladkou mouku s kypřícím práškem, moučkovým cukrem a špetkou soli. Přidejte rozpuštěné máslo, vajíčko a vypracujte těsto. Formu na koláč (26 cm) vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou. Do formy si dejte těsto a rovnoměrně jej rozprostřete až do krajů. Vytvoří se vám tenká vrstva těsta, která během pečení krásně vyskočí.
Na rozprostřené těsto rovnoměrně rozetřete tvaroh. V další misce si smíchejte na drobné kostičky nakrájená jablka se skořicí a rozinkami. Jablečnou směs rovnoměrně rozprostřete na těsto potřené tvarohem. Na drobenku budete potřebovat odšťavněnou dužinu z jablek. Jablka si nejprve důkladně umyjte. Jablka odšťavníme v odšťavňovači Sage BJE520. Nemusíte je půlit, díky velkému plnícímu otvoru je můžete házet vcelku. Zapněte odšťavňovač přepnutím vypínače do polohy ON a na elektronickém otočném ovladači rychlosti nastavte stupeň odšťavňování na APPLE. Elektronické ovládání rychlosti vám umožní nastavit optimální rychlost pro daný druh ovoce a získat tak kvalitně odšťavněnou dužinu. Dužinu po odšťavnění vyjměte ze zásobníku na vložte ji do mísy. Můžete z ní vyndat větší kousky a pecičky. K dužině přidejte cukr, polohrubou mouku a máslo. Vše důkladně promíchejte a vznikne vám krásná drobenka na koláč. Hotovou drobenku nasypte rovnoměrně na koláč a dejte jej péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečte 45 minut. Po upečení dejte koláč vychladnout. |