Podle čeho vybrat rozměr myčky?

Kuchyňská myčka nádobí již dávno není luxusním zbožím. Tento praktický spotřebič se v posledních letech stal naprosto běžnou záležitostí českých domácností. Bezpočtu rodin ušetří hodiny otravné práce s mytím a utíráním nádobí. Těm, kdo uvažují o koupi své první myčky, je určen tento článek, který si klade za cíl informovat o rozměrech, které se na trhu nacházejí.

V první řadě řešit šířku myčky je nutné z praktických důvodů. Zcela logicky, přece se nám musí vejít do kuchyně. Nejběžnější šířka například u myček Beko se rovná 60 centimetrům. Výhodou těchto myček je vysoká kapacita sad nádobí, možnost vestavby a sedmkrát menší spotřeba než u ručního mytí. Jelikož je ekonomicky krajně nevýhodné takovou myčku naplnit jen zpola, doporučuje se rodinám, u nichž se počítá s větší spotřebou nádobí.
 
Vestavba ovšem přichází v úvahu i při koupi užší myčky o šířce 45 centimetrů. Hodí se do menších kuchyní a stejně jako větší model šetří spotřebu vody. Počítat ovšem musíte s tím, že nepojme příliš mnoho špinavého nádobí.

Zajímavou variantu pro rodiny, kde se příliš nevaří, pro páry, nebo jednotlivce, představují kompaktní stolní myčky. Vhodné jsou také do kanceláří, nebo na chatu, kde může být aktuální pouze omytí několika málo hrníčků nebo talířů. Sice nedisponují vestavbou, ale jejich šetrnost,, pokud jde o spotřebu vody, je ještě znatelnější než u obou předchozích typů. Navíc ji lze umístit prakticky kamkoli na dosah rozvodů vody, odpadu a elektřiny. 
17.02.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • KORADO a.s.

    Jsme dynamická česká společnost s nadnárodní majetkovou účastí a patříme mezi přední světové výrobce ocelových otopných těles.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444