Plynový gril potřebuje před grilovací sezónou vyčistit

Sluníčko vás možná již vylákalo poprvé posedět na zahradě či na terase u grilu. Nebo se na grilování chystáte? I ten, kdo má doma plynový gril, musí sáhnout po kartáči a na začátku sezóny jej pořádně vyčistit.

Kdo zazimoval čistý gril, na jaře to má bez údržby. Jinak…

Pokud jste na podzim po posledním grilování plynový gril pouze sklidili pod střechu a neumyli jej, čeká vás na jaře velké čištění plynového grilu, kterým budete muset zahájit sezónu. Na mastné špíně během zimy ulpěl další prach a nečistoty. Ke grilu se mohli dostat ptáci i hlodavci. Je čas na dokonalé vyčištění. Jak na to?
 
1. Začněte grilovacím roštem. Vyjměte jej a na chvíli ponořte do horké vody. Na hrubé nečistoty budete nejspíš muset kartáčem, posléze houbičkou na nádobí.

2. Houbičkou umyjte rovněž plechový kryt hořáku (flavorizér).

3. Demontujte hořáky a pusťte se do jejich čištění. Pozor, abyste je následně opět správně namontovali. Pomůckou je nafotit si postup demontáže. 

4. U hořáku je nutné vyčistit každou dírku trubice. Pomůže špejle, párátko či jiný předmět, kterým lze zanesenou dírku vyčistit. Čistí se rovněž vnitřní část hořáku. Obvykle si vystačíte se štětkou na úzké lahve.

5. Při prvním zapnutí grilu ještě zkontrolujte hadici a těsnost šroubení. Tu ověříte nanesením mýdlové vody kolem těsnění – například pomocí starého zubního kartáčku.

Průběžné čištění vám ušetří velký jarní úklid plynového grilu

Udržení grilu v dobré kondici (bez nutnosti velkého jarního úklidu) pomáhá pravidelné čištění po grilování. Dobré je nechat poté, co dogrilujeme, chvíli gril jet „naprázdno“ na vyšší stupeň. Zbytky jídla a tuku ohoří a po vychladnutí je stačí jemně seškrábat kartáčem.

Investice do krycí plachty na gril se vyplatí

I když plynový gril schováváte pod střechu, snadno se zapráší. Stačí, že v okolí rozkvete řepka, a gril se zanese pylem z okolí. Prach na něj padá neustále. Jako ochrana před znečištěním pomáhá ochranná plachta na gril. Rozhodně si ji pořiďte.

Kvalitní plynový gril vydrží

Nenechte se zlákat podezřele levnými nabídkami grilů. Plynový gril musí být z kvalitní nerezové ocel. Jinak se na něm rez dokáže objevit už po první sezóně. Vždy kupujte pouze bezpečný gril od profesionálů a renomovaných značek.

Zdroj informací: https://www.homeware.cz/clanky/jak-na-jare-vycistit-plynovy-gril
15.04.2020 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • STĚHOVÁNÍ Praha, spol. s r.o.

    Už více než 10 let provádíme profesionální stěhování bytů a rodinných domů, firem i státních institucí po celé České republice. Díky kvalitě a komplexnosti našich stěhovacích služeb patříme v ČR k předním hráčům v oboru. V roce 2008 jsme získali prestižní certifikát kvality ISO.

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444