Plný výkon, nižší spotřeba energie

Na začátku září 2014 vstoupila v platnost nová vyhláška EU týkající se regulace výkonu cylindrových sáčkových a bezsáčkových vysavačů. Na trh je tak umožněn přístup již pouze takovým novým vysavačům, které mají vstupní výkon nižší než 1 600 wattů a poskytují minimální výkon čištění 70 % zachyceného prachu z koberce a minimální výkon čištění 95 % zachyceného prachu z tvrdých podlah.

Společnost Philips spojuje dědictví své značky se snahou o zlepšování kvality života lidí, kam patří i ochrana životního prostředí. A tak se není čemu divit, že již před prázdninami uvedla na trh nové sáčkové ECO vysavače zcela v souladu s novou vyhláškou EU. PerformerPro ECO (FC9197) spadá do energetické třídy A, PerformerActive ECO (FC8660) a PowerLife ECO (FC8457) pak shodně do energetické třídy B. Tyto modely jsou navíc svými parametry již plně připraveny i na další vlnu energetických omezení chystaných na rok 2017, ale to bychom zbytečně předbíhali.
Za dosažením stejně dobrých výsledků čištění s menší spotřebou energie stojí hned několik klíčových inovací. 

  • Energeticky účinný motor - vysoce výkonný motor spotřebuje na proudění vzduchu méně energie, v kombinaci se sací hubicí pak zajistí vynikající výsledky.
  • Technologie AirflowMax - jedinečná technologie sáčkových vysavačů Philips, která umožňuje rovnoměrné rozkládání prachového sáčku, což zajišťuje nejvyšší účinnost čištění, i když se sáček již naplňuje.
  • Technologie PowerCyclone - speciální technologie bezsáčkových vysavačů Philips s efektivní separací vzduchu a prachu pro bezsáčkový systém.
  • Hubice TriActive+ a TriActiveMax jsou speciálně navrženy tak, aby maximalizovaly odstranění prachu, a jsou přizpůsobeny fungování na energeticky efektivních zařízeních.
Díky těmto klíčovým inovacím v sektoru Philips Floor Care je možné s novými vysavači Philips ECO dosáhnout stejně dobrých výsledku čištění jako u původních modelů vysavačů, ale s menší spotřebou energie. Tyto inovace tvoří základ Philips ECO vysavačů energetické třídy A a B,“ komentuje Olga Pishchukhina, marketingová manažerka Floor Care & Garment Care Philips.
Nový vysavač Philips PerformerPro ECO FC9197 energetické třídy A disponuje speciálně tvarovanou prachovou komorou, která maximálně urychluje proudění vzduchu.

Prachový sáček se zde otevírá rovnoměrně a v kombinaci s výkonným motorem tak získáváte nejvyšší schopnost odstraňování nečistot, i když se sáček již plní. Kapacita sáčku je v tomto případě až pět litrů a o stavu jeho naplnění uživatele informuje indikátor. FC9197 je vybaven těsněním HEPA AirSeal s filtrem HEPA 13, který zachytí 99,95 % prachu a je tudíž vhodný i pro alergiky. Součástí vysavače je jak sací hubice 3-v-1 TriActive Max sbírající hrubý i jemný prach, tak i štěrbinový nástavec, kartáč a malá hubice 2 v 1. Osmimetrová síťová šňůra spolu s rukojetí a sací hadicí poskytuji akční rádius až 11 m.
Orientační maloobchodní cena je 5 599 Kč.
Bezsáčkové ECO novinky od září 2014
Strategie Philips v roce 2014 je zcela zaměřena na představení nového ECO portfolia, a tak v září přibyly k sáčkovým ECO modelům dva bezsáčkové vysavače Philips PowerPro Active FC9521 a FC9321.

Zatímco Philips PowerPro Active FC9521 spadá do třídy B energetické účinnosti a přináší univerzální použití pro tvrdé podlahy i koberce, model Philips PowerPro Active FC9321 energetické třídy A je specialistou na tvrdé podlahy. Oba dva modely disponují jedinečnou technologií PowerCyclone 4, přinášející velmi efektivní separaci vzduchu a prachu, díky níž poskytují plnou účinnost čištění i po regulaci výkonu na základě nově platné vyhlášky EU.

Nové ECO vysavače společnosti Philips lze zakoupit ve specializovaných prodejnách s elektrospotřebiči stejně jako ve vybraných online obchodech.

Více na www.philips.cz.
30.09.2014 | PR

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444