Plněné zapečené žampiony

Chystáte party a přemýšlíte, co připravit na jídlo pro své hosty? Chtělo by to něco jednoduchého, menšího a přitom netradičního? Zkuste rychlé zapečené žampiony. Určitě se jimi svým přátelům zavděčíte.

Ingredience

10 velkých žampionů
pár plátků uherského salámu (slaniny nebo jiného salámu)
půl cibule
dva stroužky česneku
hermelín
kousek parmezánu
sůl
pepř
bazalka
máslo a olej

Postup
Pro dvě osoby budeme potřebovat 10 žampionů. Ty oloupeme, nožky odkrojíme. Nadrobno nakrájíme uherák, cibuli a nožky ze žampionů. Rozpálíme pánev s troškou oleje (nebo másla) a nakrájenou směs na prudko osmažíme. Směs posolíme, opepříme a přidáme nasekaný česnek s troškou nasekané bazalky. Rozpálíme troubu na 150 až 170°C. 
  
Vymažeme (olejem nebo máslem) zapékací misku, vložíme do ní žampiony a vyplníme je kouskem hermelínu na který dáme směs z pánve. Poté vložíme do trouby a pečeme 15-20 minut. Žampiony můžeme podlít kapkou bílého vína nebo potřít máslem. 5 minut před koncem pečení ještě posypeme lístky bazalky a nastrouhaným parmezánem. Jako přílohu k zapečeným žampionům můžeme zvolit brambory.
 
12.07.2013 | Lucie Matoušková

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444