Plastové bazény se vyplatí plánovat dopředu. Stihněte jarní výhodnou akci!

Chcete si během následující letní sezóny skočit do vlastního bazénu a užívat si pohodu u vody, kdykoliv se vám zachce? V takovém případě není na co čekat s přípravami.

Včasné přípravy platí hlavně pro větší bazény, pro které je zapotřebí vytvořit odpovídající základy a výchozí podmínky pro samotnou stavbu. V článku se dozvíte, jaké varianty plastových bazénů existují, na co se zaměřit při výběru a nechybí ani informace o aktuální slevové akci, díky které vychází pořízení vlastního bazénu opravdu výhodně.

Proč zvolit právě plastové bazény

Plastové bazény se vyrábí ze speciálního materiálu, jehož životnost je bez problémů až 40 let. Díky tomu jde o opravdu odolné řešení. Vysoká pevnost a odolnost proti nepřízni venkovních podmínek včetně mrazivých teplot dělá z umělé plastové hmoty ideální materiál pro bazény. Velkou výhodou je také možnost výroby nejrůznějších tvarů. Běžně se vyskytují oválné či obdélníkové bazény, ale poměrně často se objevují také různé atypické tvary pro co možná nejlepší využití prostoru. Péče o samotný plastový bazén přitom není nijak náročná, takže největší starostí bude udržování čisté vody, což je otázkou kvalitní filtrace.

Vytvořte si představu o ideálním bazénu
Ještě před objednáváním bazénu je důležité důkladně zapřemýšlet nad tím, jak si zhruba představujete výsledek. Chcete velký oválný bazén, nebo si vystačíte s menším ve tvaru obdélníku. A jaká bude hloubka? Mnoho z těchto parametrů je bohužel následně omezeno reálnými možnostmi, ale pokud máte zhruba jasnou představu, výrazně si usnadníte výběr. Možnosti velikostí jsou v zásadě nekonečné. A výška, která následně znamená i hloubku, se běžně pohybuje od 120 do 150 centimetrů. Praktickým doplňkem pro větší pohodlí mohou být plastové vnitřní schody.

Porovnejte své sny s reálnými možnostmi

Jakmile si uděláte představu o tom, jak si takový zahradní bazén představujete, přichází na řadu konfrontace s realitou. Budete mít na pozemku dostatek místa? Zvládnete údržbu vody? Počítejte také s tím, že základová deska bývá zhruba o 20 centimetrů větší, než jsou rozměry objednaného bazénu. Síla desky musí být 15 centimetrů, což je potřeba připravit dopředu ještě před instalací samotného bazénu. Pokud však zjistíte, že se vám na pozemek vejde pouze menší varianta vašeho snu, není to problém, protože plastové bazény je možné objednat víceméně na míru. Základní cenu zjistíte v přehledné tabulce, takže si dopředu můžete ujasnit, jestli je to ve vašich finančních možnostech. V případě celých bazénových setů je velkou výhodou, že cena je včetně všeho důležitého příslušenství.

Nezapomínejte na nutnost filtrace a udržování vody v optimální kvalitě

Protože plastové bazény obsahují poměrně velké množství vody, je ideální stav, že se nikdy nevypouští. Jak to ale udělat, aby byla voda pořád krásně čistá a lákala ke koupání? Moderní filtrační systémy si s tím bez problémů poradí. Umístit se dají do sklepa, do garáže nebo do nově vytvořené šachty poblíž bazénu.

Zajímavostí, o které mnoho lidí možná neví, je fakt, že i přes zimu zůstává v bazénu voda, ale je potřeba pečlivě provést zazimování včetně ošetření vhodnou chemií.

Bazénové sety za výhodné ceny

Bazény akce nabízí výhodné slevy na sety. V rámci takto připraveného kompletu je všechno potřebné a navíc za lákavou jarní cenu. Jde o běžné zvýhodnění před sezónou, takže pustit se do plánování bazénu s předstihem se opravdu vyplatí. Kromě toho je doprava zdarma a set je možné upravit na základě speciálních přání a požadavků pro co největší přiblížení se představám o dokonalém bazénu.
19.02.2021 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • Mountfield a.s.

    Společnost Mountfield je největší specializovaný prodejce zahradní techniky, zahradního nábytku a bazénů v České republice a na Slovensku. Na trhu působí již více jak 30 let. V současnosti provozuje 76 prodejních center, z toho 58 v Čechách a 18 na Slovensku. Mountfield je také největším výrobcem bazénů a bazénového příslušenství a své výrobky úspěšně exportuje do 46 zemí světa. Provozuje i svůj e-shop.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444