Plánujete sanaci vlhkého zdiva svépomocí? Poradíme vám, jak na to

Vlhké zdivo je nepřítelem mnoha majitelů nemovitostí, obzvláště starých domů. Může způsobit puchýřování nátěrů, odlupování tapet, rozpadání omítky a také plísně a nepříjemný zápach. Vyřešte problém sanací co nejdřív. Uvidíte, že se správnými pomocníky to hravě zvládnete.

Jaké existují metody?

Zbavit zdivo vlhkosti můžete buď přímo nebo nepřímo. Přímé metody zahrnují například sanaci pomocí vkládané hydroizolace, chemických metod, elektroosmotických nebo vzduchoizolačních systémů. Pod nepřímé metody spadá například odvodňování okolí stavby pomocí drenáží, větrání místností, jímání vlhkosti vzduchu pomocí sušících přístrojů a sanační omítkové systémy.
 

Zvolte jednoduché, ale účinné řešení

Pokud chcete, aby vám sanace svépomocí přinesla kýžené výsledky a zároveň jste ji bez problému zvládli, vyberte si krém aplikovatelný ruční pistolí na tmely. Hmota se aplikuje do vrtaných otvorů ve spárách, kde vytvoří zábranu proti vzlínání vlhkosti. Osvědčeným řešením je sanace pomocí SikaMur® InjectoCream-100. Jedná se o vodoodpudivou krémovitou hmotu, která se rozptýlí do vlhkého zdiva, v němž vytvoří hydrofobní zábranu.

 

Jaké jsou hlavní výhody této hmoty?

  • Je vhodná pro téměř všechny typy zdiva.
  • Můžete ji ihned použít.
  • Potěší vás snadná aplikace, kterou zvládnete sami.
  • Zajistí vám rovnoměrné dávkování vysoce koncentrované aktivní látky, která nezpůsobuje tvorbu výkvětů.
  • Ušetříte čas i peníze.

Začněte s odkrytím zdiva

Prvním krokem je odstranění omítky nebo obkladů. Vzlínající vlhkost je způsobena pronikáním vlhkosti zespodu, která postupuje zdivem směrem nahoru, kde se pak odpařuje do interiéru. Vlhké zasolené pásy jsou proto patrné převážně nad podlahou. Zdivo proto odkryjte do výšky cca 80–100 cm nad viditelnou hranicí poškození. Poté můžete spáry proškrábnout kartáčem, abyste odstranili možné nečistoty a zbytky omítky.

 

Vyvrtejte otvory

Druhou fází je vrtání otvorů. Jejich hloubka závisí na tloušťce zdiva. S vrtáním začněte do spáry 15 cm nad zemí. Průměr vrtu by měl mít 12 mm a rozestupy mezi jednotlivými vrty by neměly překročit 12 cm. Připravené otvory profoukněte stlačeným vzduchem. Bohatě vám postačí i obyčejná pumpička na kolo.

 

Následuje samotná injektáž

Do ruční pistole na tmely připravte injektážní hmotu SikaMur®-InjectoCream-100 a aplikujte ji do připravených otvorů. Pro urychlení průběhu vysoušení je dobré doplnit vhodný sanační systém, jehož skladba je závislá na míře zasolení zdiva. Při mírném zasolení aplikujte sanační omítku a sanační štuk. Můžete použít i jednovrstvý systém – renovační jednovrstvou omítku. Při středním až vysokém zařaďte do systému navíc podkladní sanační omítku a pro jednovrstvý systém přidejte renovační omítku. Renovační a sanační systémy KVK nabízí osvědčené produkty a prověřené systémy nejen na občanské výstavbě, ale i na národních památkových objektech ČR. Injektážní krém SikaMur® InjectoCream-100 i sanační systémy KVK splňují směrnici pro sanační systémy WTA.

 

Zbavte vaše zdi vlhkosti a získejte možnost vyhrát až 1 000 000 Kč

Stavíte nebo rekonstruujete svépomocí? Zapojte se do soutěže s produkty Sika na www.stavtehlavou.cz a vyhrávejte. Jako stavebník můžete získat:

  • Až 1 000 000 Kč za nákup a použití produktů Sika, SCHÖNOX, KVK nebo KVK Parabit.
  • Balíček pro nejrychleji registrované stavebníky, který vám usnadní práci.
  • Garantované odměny za součet nákupů produktů v hodnotě 50 000 Kč (sekera), 100 000 Kč (aku šroubovák) a 200 000 Kč (poukaz do IKEA na 10 000 Kč).
  • Poukazy do stavebnin v měsíčních soutěžích na Facebooku Sika.
28.06.2019 | PR

BYDLENÍ.CZ doporučuje

  • LB Cemix, s.r.o.

    Společnost LB Cemix patří mezi přední výrobce stavebních hmot a je dodavatelem špičkových zateplovacích systémů Cemix THERM s evropskou kvalitou. Široký sortiment fasádních materiálů nabízí nepřeberné množství různých variant realizace fasády. Značka Cemix je známá nejen v České republice, ale i v rámci středoevropského trhu.

  • Schiedel s.r.o. - komínové systémy

    Výrobce a prodejce komínů pro novou i stávající výstavbu - keramické, nerezové, vícevrstvé a kombinované. Komíny pro nízkoenergetický dům, komínové systémy pro speciální použití. Komínové vložky pro vložkování a obnovu stávajících komínů. Systém pro řízené větrání.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444