Pikantní nakládané tofu

Tofu se vyrábí ze sojového mléka, patří k potravinám oblíbeným vegetariány i vegany a lidé, kteří dávají přednost masu k němu proto často nemají důvěru. Obsahuje velké množství bílkovin, vitaminy skupiny B, vápník, železo či hořčík a neobsahuje cholesterol. Stojí proto zato obohatit jím v nějaké úpravě čas od času svůj jídelníček a využít jeho nespornou nutriční hodnotu. Věřte, že si zároveň můžete opravdu pochutnat.

Ingredience
1 balíček bílého tofu (cca 200 g)
1/4 cibule
2 stroužky česneku
sušená solená rajčata 2 ks
kousek čerstvé feferonky
2 lžičky citronové šťávy
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky sušené bazalky
1/4 lžičky soli
olivový olej
Příprava
Tofu nakrájíme na kostičky cca 2x2 cm. Dáme do mísy a smícháme s pokrájeným rajčaty a feferonkou, s bylinkami, solí, drobněji nakrájenou cibulí a na jemné plátky pokrájeným česnekem. Vložíme do sklenice se šroubovacím víkem nebo popřípadě rozdělíme do dvou malých sklenic, zalijeme olivovým olejem a dáme do lednice. Naložené tofu se dá konzumovat po 2-3 dnech s pečivem nebo je můžeme přidávat do zeleninových nebo těstovinových salátů.
Své nakládané tofu vyzkoušejte v tomto receptu:
Těstovinový salát s tofu a dýňovým olejem
V sezóně dýní si pochutnejte na jiné možnosti úpravy tofu
Dýňová variace s tofu
Nebo si udělejte skvělé placičky:
Tofu placičky s dýní hokaido
03.07.2017

BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444