Ingredience 1 balíček bílého tofu (cca 200 g) 1/4 cibule 2 stroužky česneku sušená solená rajčata 2 ks kousek čerstvé feferonky 2 lžičky citronové šťávy 1/2 lžičky sušeného tymiánu 1/2 lžičky sušené bazalky 1/4 lžičky soli olivový olej |
Příprava Tofu nakrájíme na kostičky cca 2x2 cm. Dáme do mísy a smícháme s pokrájeným rajčaty a feferonkou, s bylinkami, solí, drobněji nakrájenou cibulí a na jemné plátky pokrájeným česnekem. Vložíme do sklenice se šroubovacím víkem nebo popřípadě rozdělíme do dvou malých sklenic, zalijeme olivovým olejem a dáme do lednice. Naložené tofu se dá konzumovat po 2-3 dnech s pečivem nebo je můžeme přidávat do zeleninových nebo těstovinových salátů. |
Těstovinový salát s tofu a dýňovým olejem
V sezóně dýní si pochutnejte na jiné možnosti úpravy tofu
Dýňová variace s tofu
Nebo si udělejte skvělé placičky:
Tofu placičky s dýní hokaido