Peletové grily - uzení nebo grilování?

Peletové grily zažívají boom zejména v Americe, ale v Evropě jim lidé teprve přicházejí na chuť. Pokud nad koupí peletového grilu uvažujete, podívejte se na pár základních informací.

Nejpopulárnější volbou v ČR jsou stále grily na dřevěné uhlí či plyn. Peletové grily tak zatím zůstávají v pozadí. Od ostatních grilů se ty peletové liší palivem, které je pohání – peletami. Tento druh paliva je vyroben z tvrdého dřeva, které vašim pokrmům dodá tu pravou chuť. Většinou se pelety vyrábí z dubu nebo buku, ale lze zakoupit i pelety typu bílý ořech, jablko, whisky nebo třešeň. Pelety jsou vždy 100% přírodní – nemusíte se tak bát žádných škodlivých spalin.

Fungování peletového grilu je vskutku jednoduché – stačí ho naplnit peletami, na ovládacím panelu nastavit teplotu a dobu grilování a je to – příprava pokrmů může naplno začít! Mnohdy se lidé ptají, k čemu peletový gril využívá elektřinu a proč je nutné ho zapojovat do zásuvky. Elektřina pohání nejen ovládací panel, ale také zažehovací svíčku, která pelety zapálí. Dále elektřina také pohání ventilátor, který do grilu přivádí vzduch. V neposlední řadě pak uvádí do pohybu i elektrického „šneka“, který do grilu dodává pelety. Každý z těchto procesů se ale v grilu děje automaticky, takže ho nemusíte neustále hlídat. Velmi často je dnes také možné ovládat gril přes aplikaci v mobilním telefonu.
 
 
Peletový gril je vhodný jak na zahradu, tak i na terasu či na chatu. Gril je také univerzální, co se typu grilování týče – lze zvolit grilování přímé i nepřímé, při nízkých i vysokých teplotách. Výbavou prakticky každého peletového grilu je navíc program uzení. Nejedná se však o uzení tak, jak ho známe u nás, ale spíše o pomalé grilování s velkým množstvím kouře. Další výhodou peletového grilu je rovněž minimální odpad – netvoří téměř žádný popel. Pro více informací o peletových grilech navštivte web www.grilykrby.cz/.
10.03.2022 | PR
  • GrilyKrby.cz

    Kamenná prodejna s více jak 80 vystavenými grily a 25 udírnami. Najdete u nás značky Weber,  Campingaz, Napoleon, Pit Boss, Borniak,  Bradley Smoker, Outdoorchef  a spoustu dalších.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444