Recept na pařížské rohlíčky
Ingredience na 40 rohlíčků: Na těsto: 200 g hladké mouky 50 g mletých ořechů 2 žloutky 150 g másla 120 g cukru máslo na vymazání formiček Na krém: 250 ml smetany 2 čokolády (nejlépe tyčinky ledové kaštany) Na polevu: 100 g čokolády na vaření 2 až 3 lžíce másla |
Příprava Základ na krém si připravte den předem. Smetanu zahřejte, nalámejte do ní ledové kaštany a nechte je rozpustit. Směs v misce přikryjte fólií a nechte přes noc v chladu. Druhý den z ní ušlehejte hustý krém. Na těsto smíchejte v míse mouku, ořechy a cukr. Přidejte pokrájené máslo a žloutek. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto bez hrudek. Formičky na rohlíčky vymažte máslem. Naplňte je těstem, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Pak je vyklopte na rovnou podložku a nechte vychladnout. |
Náš tip: Naprosto rovnoměrně je upečete například v troubě MORA VTPS 787 BXB s klenutým vnitřkem po vzoru tradičních pecí – plech nebude třeba otáčet.
Krémem naplňte cukrářský sáček se zdobicí špičkou a naneste na vychladlé rohlíčky.
Čokoládu nalámejte do skleněné nebo nerezové misky. Nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Přidejte máslo, nechte ho také rozpustit a míchejte, až se obě suroviny spojí do lesklé polevy. Rohlíčky přelejte a nechte ztuhnout.
Autor receptu: www.mora.cz