Pečeme vánoční cukroví: Pařížské rohlíčky

Máte už napečeno? Necháváte si na konec cukroví plněné krémem? Doporučujeme pařížské rohlíčky z křehkého oříškového těsta, s luxusním krémem a ještě navrch přelité čokoládou. Recept není vůbec složitý a výsledek je perfektní.

Toto vánoční cukroví s puncem prvorepublikové elegance vděčí za svůj původ nejspíš inspiraci pařížským dortem. Jenže pařížský krém je náročný a nemusí se pokaždé povést. Máme pro vás recept, který je mnohem jednodušší, a přitom chutná fantasticky. A rohlíčky vydrží déle - tedy pokud misku s cukrovím dobře schováte.

Recept na pařížské rohlíčky

 
Ingredience na 40 rohlíčků:
Na těsto:

200 g hladké mouky
50 g mletých ořechů
2 žloutky
150 g másla
120 g cukru
máslo na vymazání formiček

Na krém:
250 ml smetany
2 čokolády (nejlépe tyčinky ledové kaštany)

Na polevu:
100 g čokolády na vaření
2 až 3 lžíce másla
Příprava
Základ na krém si připravte den předem. Smetanu zahřejte, nalámejte do ní ledové kaštany a nechte je rozpustit. Směs v misce přikryjte fólií a nechte přes noc v chladu. Druhý den z ní ušlehejte hustý krém.

Na těsto smíchejte v míse mouku, ořechy a cukr. Přidejte pokrájené máslo a žloutek. Vše důkladně propracujte, až vznikne hladké těsto bez hrudek. Formičky na rohlíčky vymažte máslem. Naplňte je těstem, vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je 10 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Pak je vyklopte na rovnou podložku a nechte vychladnout. 

 

Náš tip: Naprosto rovnoměrně je upečete například v troubě MORA VTPS 787 BXB s klenutým vnitřkem po vzoru tradičních pecí – plech nebude třeba otáčet.

Krémem naplňte cukrářský sáček se zdobicí špičkou a naneste na vychladlé rohlíčky.

Čokoládu nalámejte do skleněné nebo nerezové misky. Nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Přidejte máslo, nechte ho také rozpustit a míchejte, až se obě suroviny spojí do lesklé polevy. Rohlíčky přelejte a nechte ztuhnout. 


 Autor receptu: www.mora.cz
19.12.2023 | redakce
  • MORA MORAVIA

    Česká značka MORA, výrobce domácích spotřebičů s tradicí od roku 1825, nabízí širokou a komplexní nabídku pomocníků do každé domácnosti a umožňuje tak bez problémů vybavit celou kuchyň v jednotném a moderním stylu.


BYDLENI.CZ Internetový magazín o bydlení a životním stylu. Byty a reality. Katalog firem, produktů a služeb.

REDAKCE BYDLENI.CZ: Kotlářská 5, 602 00 Brno; tel.: 532 154 444; info@bydleni.cz
Provozovatel serveru: ABSTRACT s.r.o.; Kotlářská 5, 602 00 Brno; info@abstract.cz; Tel.: 532 154 444